Úgy tűnik, a Sony foglalkozott a PS Store shovelware-problémával

Az elmúlt egy-két hétben egyre több PlayStation Store-felhasználó kezdte hangot adni aggodalmának az olcsó, könnyű trófeákkal ellátott shovelware-ek (zsé kategóriás, olcsó kis játékok) beáramlása miatt, amelyek gyakran díszítik az új megjelenések szekciót.

 

Szinte mindegyik ilyen játéknak ugyanaz az alapfeltevése: nyomd meg az X-et a trófeák feloldásához, és szerezz perceken belül platinát. A The Jumping Brownie-tól a The Jumping Fries-ig mindent láttunk már. Most úgy tűnik, a Sony tudomásul vette a felháborodást, és bár a játékok még mindig szerepelnek az eladólistán, a vállalat legalább talált egy áthidaló megoldást.

 

A shovelware és a könnyű trófeák itt maradnak

 

Ahogy azt a NeoGAF-felhasználók megjegyezték (az Exputeren keresztül), úgy tűnik, a Sony frissítette, hogyan válogatja az új játékokat a PS Store, biztosítva, hogy a megfelelő szekció a megfelelő játékokat emelje ki, szemben az „ugrálós játékokkal”, ahogyan azokat joggal nevezik. A shovelware még mindig létezik, de egy kicsit lejjebb temették el, így amikor megnyitod a PS Store alkalmazást vagy a konzol áruházi felületét, nem csapnak pofon a könnyű trófeás játékokkal, amikor az új megjelenések között böngészel. A PS Store most visszatért a „legkelendőbb” játékok alapértelmezett rendezéséhez.

Azt kérdezed, hogyan lehetséges, hogy a Sony megengedi a PS Store-ban az ilyen szutyok játékokat? Az én tippem az, hogy bőséges kereslet van rájuk. Egy pillantás az olyan oldalakra, mint a PSNProfiles, azt mutatja, hogy még a trófeavadász közösségen belül is vannak olyanok, akik egyszerűen csak a trófeaszámukat akarják növelni, nem pedig a nehéz platinák feloldásának kihívását vállalják. Amíg van kereslet ezekre a játékokra, addig maguk a játékok is létezni fognak.

Aki egyébként tényleg könnyű platina trófeákra vágy, de igényesebb tartalommal, azoknak inkább a régi Telltale játékokat tudjuk ajánlani, ha még nem voltak meg.

Forrás: PlayStation Lifestyle

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu