Ballistic Moon: ex-Until Dawn-fejlesztők dolgoznak a Sony-nak egy játékon

Egy mozgásdigitalizációért (motion capture, röviden mocap) felelős színész önéletrajza árulta el, hogy az angol stúdió titokban a Sony Interactive Entertainmentnek dolgozik.

 

Ha rápillantunk a Ballistic Moon LinkedInjére, ott csak annyit olvashatunk, hogy a világ egyik vezető kiadójával dolgozik a stúdió egy új játékon. Ebből nem lehet kideríteni, hogy kire is gondoltak, de a mocapes önéletrajza megemlíti: „Ballistic Moon & Sony Interactive Entertainment”. Az illető két karakter mozgásáért volt felelős, és a játék ideiglenes, placeholder nevét is feltüntette. Eszerint a kódnév Project Bates, és a mocap rendezői posztját Joshua Archer tölti be. Ő hasonló feladatokat látott el az Until Dawnban (ezt a Supermassive Games fejlesztette), továbbá a Horizon Zero Dawnban (ezt pedig a Guerrilla Games valósította meg).

A Ballistic Moon 2019-ben jött létre, és három ipari veterán alapította. Ők név szerint Neil McEwan, Chris Lamb és Duncan Kershaw. McEwan korábban a House of the Dead: Overkillen és a Syndicate-en, Lamb az Until Dawnon és az Until Dawn: Rush of Bloodn, míg Kershaw például a Heavy Rainen, a Sleeping Dogson, a Disney Pixar Finding Nemón és a Harry Potter and the Sorcerer’s Stone-on dolgozott. A stúdió még nem közölte, hogy milyen típusú, műfajú játékon dolgozik, de a régebbi tweetekből kideríthető, hogy érzésekkel teli előadással rendelkező, Unreal Engine 5-öt használó játékról van szó, és a Ballistic Moon álláshirdetéses oldalán azt láthatjuk, hogy egy nagy projektről van szó, ami még korai állapotban van. A stúdió a mocapes illető munkájáról is tweetelt már.

A Ballistic Moon retweetelte a Halloween Ends (magyarul A Halloween véget ér) című film előzetesét (a film október 14-én debütál majd) az #inspiration hashtaggel, így nem kizárt, hogy a Project Bates a Psycho felé lehet valamilyen utalás.

Lehet, hogy ez egy PlayStation VR2-es projekt lehet, de az is lehet, hogy egy PlayStation 5-ös játékról van szó. Nem tudjuk még, de az fix, hogy korábban a Supermassive Games szorosan együttműködött a Sony Interactive Entertainmenttel, de a viszony megromolhatott a két fél között, így a stúdió a Bandai Namconak elkezdte a The Dark Pictures-antológiát készíteni, és eközben a Nordisk felvásárolta a csapatot.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu