Egy japán üzletlánc csak konzolcserével értékesít PlayStation 5-öt!

A GEO áldozatot követel tőlünk, hogy a 2020 novemberében elrajtolt PlayStation 5-ből egyet hazavihessünk.

 

Kiemelnénk, hogy ez a japán üzletlánc volt az, ami tavaly év végén olyan matricákat helyezett el a PlayStation 5-re, amit a vásárlónak le kellett szednie a boltban a vásárláskor, és ki kellett nyitnia a konzol dobozát. Ezzel akarta a GEO elérni, hogy legalább ők korlátozni tudják a skalpolókat, ugyanis így ők nem tudták új, bontatlan állapotban értékesíteni a PlayStation 5 Standard Editiont és a PlayStation 5 Digital Editiont. Erős megoldás, de értékelhető.

A PSU most beszámolt egy durvább lépésről. A GEO is küszködik a készlethiánnyal, amit a chiphiány és az ellátási láncban felmerülő hiányosságok okoznak, de azért a konzolok újraértékesítése magasabb áron szintén bejátszanak abba, hogy a cégnek merész lépéshez kellett folyamodnia, hogy ezzel is eltántorítsa a skalpolókat. Ha egy PlayStation 5-öt akar valaki ott vásárolni, megteheti… ha eladja a boltnak a PlayStation 4-ét. Ez a szabály a következő PS5-lottótól már életbe is lép (ugyanis túl magas a kereslet a kínálattal szemben).

Ezt augusztus 22-étől lépteti életbe a GEO, és péntektől, 19-étől közölnek a boltokban több részletet a konzolcserés akcióról. A japán Twitter-felhasználók nem nagyon fogadták pozitívan ezt a lépést. Van, aki szerint ez extrém lépés, más panaszkodik (ugyanis nincsen PlayStation 4-e), de volt, aki megérti a GEO döntését, mert ezzel ritkíthatnak az újraértékesítésen, de aki használtan vesz egy PS4-et, hogy ezzel oldalazza ki a GEO-t, ugyanúgy átverheti a rendszert. (És a skalpoló fix, hogy leveri a használt PlayStation 4 árát a vásárlóján: szépen beleépíti az emelt árba.)

Azért az eléggé szomorú, hogy lassan két éve van a piacon a PlayStation 5, és a Sony még mindig nem tudta rendbe hozni a készlethiányát, sőt, nem kizárt, hogy áremelés lesz ebből. (Miközben tegnap arról írtunk, hogy a Nintendo köszöni szépen, de nem tervez ilyesmivel…)

Forrás: PSU

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu