Hatalmas per indulhat az Egyesült Királyságban a Sony ellen!

A követelt összeg öt milliárd. No, nem forintban, hanem fontban, így 2,43 billió forintos (2435 milliárdos) követelést kapott a Sony!

 

A PlayStation az egyik legnagyobb videojátékos brand, így nem csoda, hogy a Sony egy saját digitális bolttal is rendelkezik (ez lenne a PlayStation Store). Csakhogy az általuk biztosított játékok, termékek értékét megkérdőjelezik, így felbukkantak a fogyasztóvédelmi aggodalmak. Alex Neill pont egy ilyen fogyasztóvédelmis, és a Sky News tudósítása szerint az eljárás költségeit a Woodsford finanszírozza. Ez egy peres és választottbírósági szakértőkből álló szakértői csapat, amely nagy kereskedelmi követelésekbe fektet be…

Azzal vádolják a Sony-t, hogy a versenyt biztosító törvényeket megsérti a piaci erejének kihasználásával, mert így unfair feltételeket szab a fejlesztőknek és kiadóknak, akiket az áremelésre kényszerítenek. Kiemelték, hogy a Sony minden digitális játékvásárláson 30%-os haszonkulcssal rendelkezik, így ez is további áremelést eredményez. Az Egyesült Királyság versenyjogi fellebbviteli bíróságához pénteken benyújtott kereset szerint mindenkit képviselnek, aki 2016. augusztus 19-e óta digitálisan játékokat vagy kiegészítőket, DLC-ket vett a PlayStation Store-on. A képviselt emberek átlagban, a kamatot bele nem véve 67 és 562 font közötti összegre (32700-274300 forint) számíthatnak, ha a Sony-nak fizetnie kell. Még egy weboldal is indult, ami magyarul úgy hívható, hogy PlayStation, tartozol nekünk.

Neill szerint azért indult az eljárás, mert a PlayStation cselekedetei milliókba fájnak azoknak, akik nem tudják ezt megengedni, és úgy megszorítják a pénztárcát mint eddig még soha. (Jöjjenek Magyarországra, nem tudják, hogy mennyire embertelen az itteni eseménysorozat.) Natasha Pearman, az ügyet képviselő ügyvéd szerint a Sony versenyellenes stratégiája oda vezetett, hogy a fogyasztók jóval többet fizetnek mint amennyit a Sony a szolgáltatásainak fenntartására költ.

De ki lehetne emelni, hogy az Xbox (Microsoft Store), a Nintendo (Nintendo eShop) és a Valve (Steam) is hasonlóan működik, így több polgári peres eljárás indulhat a nagyobb platformok ellen, de az Egyesült Államokban egy hasonló eljárást a bíróság leállított, igaz, a bíró kiemelte, hogy a Sony talán túlárazza a PlayStation Store-on értékesített játékokat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu