[GC 2022] The Callisto Protocol: új részletek a harcokról és a játékmenetről [VIDEO]

Glen Schofield, a játékot fejlesztő Striking Distance Studios vezérigazgatója (továbbá a játék rendezője; őt a Dead Space kapcsán ismerhetjük már) a PlayStation Blogon többet is elárult az év egyik legígéretesebbnek tűnő játékából.

 

A stúdió kiemelten figyelt az innovatív, stratégiai megközelítést igénylő harcrendszer megvalósítására. Schofield szerint egy túlélő horrorjátékban az akciónak a kétségbeesett tehetetlenség érzése és a stratégiai, ügyességi alapú játékmenet közötti kényes egyensúly nehéz szerepét kell magára vállalnia. Lesz egy egyedi gravitációs fegyver, a GRP (vagy „Grip”), amellyel gyorsan válthatunk a közelharc és a távolról való támadás között.

Szeretnék, ha lennének lehetőségek, miközben a játékosok félnek minden találkozástól, mert közel kell jutniuk az ellenfeleikhez. Ezért véli Schofield csapata úgy, hogy a The Callisto Protocol rendelkezik az egyik legintenzívebb és legfélelmetesebb harcrendszerrel, amit valaha is tapasztaltunk, és ehhez nagy segítség volt a DualSense kontroller haptikus visszajelzése, mert így érzékelhetjük, ahogy a kábító botunk lecsap a Biophage-ok (az életünkre törő lények) egyikére.

A játékban lesznek mutációk is, amik a harcokat még mélyebbé teszik. A játék lényei, a Biophage-ok a Black Iron börtön rabjai. Őket egy titokzatos járvány alakított át, és ebből dőlt káoszba a Jupiter egyik holdja. Ahogy a fertőzés pusztít a gazdatestben, úgy nőnek ki a lényekből a csápok, és ennek a látványa eléggé erőszakos… de ha ezek felbukkannak, rövid időnk van csak, hogy néhány jó találattal megöljük a vírust, mielőtt az további pusztítást végezne a gazdatestben. És ne hagyjuk ki az alkalmat, ugyanis ha a Biophage-gal nem végzünk, jönnek a csápok, a vírus átveszi a lény felett az uralmat, és egy sor mutáció veszi kezdetét. Ezzel csak az lesz a baj, hogy nehezebben megölhetővé és általában halálosabbá válik ellenfelünk. Röviden: saját dolgunkat nehezítenénk meg.

Schofieldék a játék kb. felénél egy izgalmas pillanatról is lerántották a leplet, amikor is Jacob a börtön alatti csatornarendszerben találja magát. Bár túlélő horror játékról van szó, a Striking Distance szerette volna, hogy néha a horror stílusát picit megkeverik. A sötét börtönfolyosóktól az életért való harcig lesz minden odalenn, nem beszélve a környezeti veszélyeket, miközben a megállíthatatlan áramlatban vergődünk. Naná, hogy halálos lesz, ha nem tudunk kijutni ép bőrrel onnan.

A The Callisto Protocol december 2-án érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech


Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu