Tron: Identity: vajon visszatérnek a filmek szereplői? [VIDEO]

A D23 eseményen bejelentették a Tron: Identity-t, a vezető fejlesztő, Mike Bithell pedig elárult ezt-azt a Tron-univerzumról…

 

 

A Tron: Identity rendezője, Mike Bithell elárulta, hogy a filmes franchise-ból ismert karakterek nem fognak szerepelni a játékban. A Tron számos mikrokozmoszt kínál a franchise univerzumán belül, ami lehetővé teszi a játékfejlesztő számára, hogy eltérjenek a fő történetszáltól. Ez azt jelenti, hogy a Bithell Games könnyedén meg tudja tartani a befolyásos franchise nagyobb ökoszisztémájának és kultúrájának határait. A játék nagy része még ismeretlen, de azt már tudjuk, hogy egy képregény stílusát kombinálja a rejtvényekkel és a hagyományos kalandjátékok elemeivel.

A Bithell Games által fejlesztett Tron: Identity-t a Disney és a Marvel Games Showcase-en jelentették be a D23 Expón, 2023-as megjelenéssel.

A karakterek és a történetszálak eltérő perspektívákat kínálhatnak, de minden abban a világban történik, ahol Kevin Flynn eredetileg az egyik szerverben ragadt, és ahol Sam Flynn igyekezett kiszabadítani őt. A hitelességnek végig ott kellett lennie, amikor egy ilyen jól bevált franchise-hoz tartalmat adnak hozzá.

Bár a Flynnek vizuálisan nincsenek jelen a játékban, a Tron háttértörténetén keresztül jobban megismerhetjük őket. A történet 20 évvel Flynn szökése után játszódik, egy másik szerveren. Ezen a rácson az elfeledett lakosok egy példátlan bűncselekményt élnek át. Ennek a rejtélynek a megoldását egy Query nevű nyomozóprogramra bízták. A Grid-en belüli világ a 20 év alatt évszázadokat fejlődött, és a bűnözés virágzott.

Vizuális regényjátékként a franchise egyedi megközelítése jellemzi a játékot, amit a Disney a videójátékos együttműködésektől vár.

Heidy Vargas, a Pixar Games producere is megerősítette, hogy a vadonatúj történet, a másfajta Grid és az új programok bevezetése lehetővé teszi a változatos karakterek megalkotását. Fontos volt, hogy a John Wick Hexet fejlesztő Bithell Games erős női karaktereket is szerepeltessen a játékokban. Ezek az új karakterek zökkenőmentesen integrálódnak az ismerős környezetbe, és gazdag történetet kapnak, amely tükrözi a Tron-univerzumot. Vargas szerint ez még csak a kezdete a Disney és a Bithell Games együttműködésének, és további játékok következnek.

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu