Letartóztathatták a Grand Theft Auto 6 hackerét

Legalább egy, a Grand Theft Auto 6 hackeléséhez és kiszivárogtatásához köthető személyt letartóztattak a legfrissebb jelentések szerint.

 

Egy 17 éves fiatalembert tartóztattak le az Uber és a Rockstar Games hackelésével kapcsolatban, utóbbi a múlt hétvégi hatalmas Grand Theft Auto 6 szivárgást eredményezte. A múlt hétvégén kerültek ki először a Grand Theft Auto 6-ról készült felvételek a világhálóra egy névtelen hackernek köszönhetően, aki több mint 90 videót osztott meg a játék korai fejlesztési szakaszáról. A jelentések eltérőek voltak arról, hogy mi mindent szerzett meg a hacker, egyesek szerint a Grand Theft Auto 5 és a Grand Theft Auto 6 forráskódját is megszerezte.

A helyzet gyorsan kuszává vált azon túl, hogy a Grand Theft Auto 6 felvételei futótűzként terjedtek az interneten. Egy magánszemélytől 100 000 dollárt csalt ki valaki, aki a GTA 5 forráskódját próbálta megvásárolni, és magát hackernek adta ki magát, mások pedig a közösségi médiában adták ki magukat a kibertámadások mögött álló személynek, hogy váltságdíjat követeljenek. A Rockstar Games egy nappal később reagált a helyzetre, és csalódottságát fejezte ki a kiszivárgás miatt, de kijelentette, hogy az nem befolyásolja a Grand Theft Auto 6 fejlesztését.

Most egy 17 éves fiatalembert tartóztattak le az Egyesült Királyságban, Oxfordshire-ben. A jelentések szerint a letartóztatás a brit Nemzeti Kiberbűnözési Egység és az FBI együttműködésével jött létre. A Reuters korábbi újságírója, Matthew Keys elmondta, hogy a rendőrség és az FBI valószínűleg még a mai nap folyamán nyilatkozni fog a letartóztatásról.

Bármikor is jönnek majd a hivatalos nyilatkozatok, lehetséges, hogy a GTA 6 hacker kiskorú státuszára való tekintettel nem lesz azonosítva. Egy ilyen mértékű hackelés és kiszivárogtatás azonban ettől függetlenül minden bizonnyal súlyos jogi következményekkel jár majd. Hogy ezek a következmények milyenek lesznek, még nem tudni, de a helyzetről és a lehetséges vádakról több információnak kell napvilágot látnia, amint az FBI a mai nap folyamán kiadja a nyilatkozatát.

A Grand Theft Auto 6 hackelése számos olyan részletet megerősített a játékról, amelyet korábban iparági bennfentesek szivárogtattak ki. Például már jó ideje szó volt arról, hogy a Grand Theft Auto 6-ban két főszereplő lesz, egy férfi és egy nő, és ezt a kiszivárgott videók is alátámasztották. Az is régen kiszivárgott, hogy a Grand Theft Auto 6 Miami Vice Cityben fog játszódni, ami egy másik részlet, amit a kiszivárgás megerősített.

Egyelőre nem tudni, mikor lesz hivatalos Grand Theft Auto 6 leleplezés, és hogy ez a helyzet esetleg késleltette-e a Rockstar marketingterveit a játékkal kapcsolatban. A Rockstar azt állította, hogy a Grand Theft Auto 6 fejlesztését nem befolyásolta a kiszivárgás, de még mindig nem tudni, mikor lesz a leleplezés, és mikor játszhatnak a rajongók a játékkal.

A Grand Theft Auto 6 jelenleg fejlesztés alatt áll.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu