Kiadják Alan Rickman naplóit – így írt a Harry Potter-filmekről és Piton szerepéről!

MOZI HÍREK – A néhai Alan Rickman naplóiból kiderül néhány őszinte gondolat a színészi karrierjéről, és persze legemlékezetesebb szerepeiről is.

 

 

Az elhunyt színészlegenda, Alan Rickman személyes naplóit hamarosan közzéteszik, és az írásai között ott vannak a Harry Potter-franchise-ról szóló gondolatai is. A Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman címet viselő könyv Rickman 25 éven át vezetett naplóinak írásait tartalmazza. Ez idő alatt a színész 27 naplót gyűjtött össze, amelyek mindegyikét egyetlen könyvbe foglalta.

Rickman természetesen kitér a Harry Potter-filmsorozatban eltöltött idejére is, amelyben emlékezetesen alakította Perselus Piton szerepét. A könyvet a The Guardian friss cikkében szemlézte, amelyből kiderül, hogy a színész a prosztatarákkal folytatott küzdelme során fontolgatta, hogy kiszáll a franchise-ból, miután 2006-ban eltávolították a prosztatáját. Néhány héttel azután, hogy kiengedték a kórházból, Rickman írt egy naplóbejegyzést, amelyben megjegyezte, hogy úgy döntött, marad Piton szerepében.

„Végre igen[t mondtam] a HP 5-re. Az az érv győzött, amelyik azt mondta: >>Csináld végig. Ez a te történeted.<<„

Rickman a Harry Potter és a Főnix Rendje című filmben és annak három további folytatásában tért vissza, mielőtt 2011-ben befejezte a szerepét. A Harry Potter és a félvér hercegben való visszatéréséről szóló 2008-as bejegyzéshez Rickman azt is írta:

„HP 6. Harry Potter és a félvér herceg. Első nap. Hála Istennek, hogy a varratok látható feszülése nélkül tudtam felhúzni a kabátot.”

2009-ben Alan Rickman a sorozat utolsó két filmjében, a Harry Potter és a halál ereklyéinek mindkét fejezetében való visszatéréséről is írt. Kitér a rendezővel és a producerekkel való közös munkára, valamint néhány aggodalomra, amit azzal kapcsolatban érzett, hogy mi vár Pitonra:

„HP 6. NEW YORK. Buli a Természettudományi Múzeumban. Az evés és még inkább az italozás vágyával csak az a vágy párosul, hogy a három Dávid [a Harry Potter producerei, David Heyman és David Barron, valamint a rendező David Yates] fejét a legközelebbi falba verjük. Értem én a karakterfejlődést és a spicces effekteket (káprázatos), de hol van a történet????”

Alan Rickman azt is részletezte, hogyan gondolkodott többet Piton halálán, miután hazaért a forgatásról, és a párja, Rima Horton – akit 2012-ben vett feleségül – rámutatott valamire, ami más perspektívát adott neki.

„Hideg, nedves, huzatos, de a stáb mérföldekre látszik, így Ralph és én csak haladhatunk a helyszín felé.”

„David Y makacs, mint mindig, hogy V[oldemort] megöl engem egy varázslattal.”

„(Lehetetlen felfogni, nem utolsósorban az olvasók ebből fakadó haragját.) Remek munka volt azonban Ralph-fal. Közvetlen és igaz, ötletes és szabad. Hazaérve Rima (narratív agyszülemény) azt mondja: >>Nem ölhet meg téged varázslattal – az egyetlen, ami ilyet tehet, az az Avada Kedavra, és az azonnal öl – nem tudnád befejezni a jelenetet.<< … Piton halála. Majdnem 10 évvel később. Legalább csak két színészen múlik … David sebezhető és szerethető, amikor izgatott. És ettől a jelenettől az is.”

„Ez az abszolút példája annak, hogy mi történhet, ha egy színészpáros felvesz egy jelenetet a lapról, és együtt dolgozik a történettel, a térrel és egymással. Stuart Craig csónakháza [díszlete] valami ironikus és örökérvényű dolgot adott neki. Ahogy egy ponton mondtam Davidnek – az egész egy kicsit epikus és japán”.

A Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman 2022. október 18-án jelenik meg.

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu