A Harry Potter volt sztárja szerint a Gyűrűk ura volt főszereplője alakíthatná őt egy paródiafilmben, sőt, szerinte ez fordítva is igaz

MOZI HÍREK – Daniel Radcliffe, a Harry Potter volt főszereplője szerint ő és a Gyűrűk ura hőse: Elijah Wood is eljátszhatnák egymást, ha valaha is elkészülne egy paródia életrajzi film az életükről.

 

Mint aki most egy másik hírességet játszott el egy paródia-életrajzi filmben, a Weird: The Al Yankovic Story sztárja, Daniel Radcliffe is jól szórakozna azon, ha a saját élettörténetét is ugyanígy kezelnék. Sőt, Radcliffe-nek már a tökéletes ötlet is megvan a fejében, ha valaha is elkészülne egy ilyen film. A téma a Varietyvel folytatott beszélgetés során merült fel nemrégiben, amikor Radcliffe új filmjét népszerűsítette, amelyet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutattak be, és Radcliffe azt mondta, hogy Elijah Woodnak kellene lennie.

„Azt mondanám, ha valaki paródiát készítene az életemről, akkor nyilvánvalóan Elijah Woodnak kellene lennie. Cserélnénk”.

Azzal, hogy Radcliffe egy kicsit tovább ment, és felvetette, hogy ő is eljátszhatná Woodot, egy érdekes nézőpontot ad a potenciális paródiafilmhez, amit őszintén szólva valószínűleg sokan nagyon szeretnének látni. Az, hogy azt mondják, ez a választás kézenfekvő, a színészek fizikai hasonlósága miatt, ami miatt a rajongók gyakran összekeverték egyiket a másikkal. Persze, ami még közös bennük, hogy mindketten nagy fantasy-filmes franchise-ok sztárjai, Radcliffe a Harry Potterből, Wood pedig A Gyűrűk Urából.

„Egy vörös szőnyegen voltam Japánban, és egy rólad készült fotót toltak elém” – mondta Radcliffe Woodnak egy közös interjúban, a MuggleNet-en keresztül. „Az első ösztönöm az volt, hogy azt mondjam: ‘Ó, én nem vagyok… Szóval nem tudok…’, de azt gondoltam, hogy a nyelvi akadály túl nagy lenne. Szóval a leggyorsabb megoldás az volt, hogy csak annyit írtam, hogy ‘Nem vagyok Elijah Wood, [aláírás] Daniel Radcliffe’, és aztán reméltem, hogy valaki később lefordítja neki”.”

Wood saját történetét osztotta meg válaszában: „Többször is megtapsoltak a bátorságomért az Equus színpadán. Egyszer egy liftben voltam Vancouverben, és csak én és egy másik személy voltunk ott, és éreztem, hogy feszülten néz rám. Mielőtt az ajtók kinyíltak volna az előcsarnokba, végül összeszedte a bátorságát, rám mutatott, és azt mondta: ‘Harry Potter!’. Azt mondtam: ‘Nem!’, és elsétáltam.”

A paródiafilmek témája Radcliffe főszereplése miatt kerül elő a Roku Weird: The Al Yankovic Story című filmjében. Bár a filmet Yankovic 1980-as évekbeli hírnévre emelkedése ihlette, a film a zenész-életrajzok paródiájaként is szolgál, mivel némi szabadságot vesz magának, és „Weird Al”-t sokkal tragikusabb személyiségként mutatja be. Bár Radcliffe az elmúlt években bizarr filmekben való szerepléssel bizonyította, hogy milyen széles skálán mozog, úgy tűnik, ez lesz az eddigi legfurcsább szerepe.

A film hivatalos szinopszisa a következő:

„Daniel Radcliffe „Weird” Al Yankovic szerepében korunk legnagyobb zenészének túlzás nélküli igaz történetében. A konvencionális neveltetésű Al, ahol a harmonikázás bűnnek számított, fellázadt, és valóra váltotta álmát, hogy világhírű dalok szövegét változtassa meg. Azonnali sikert és szexszimbólumot arató Al mértéktelen életmódot folytat, és egy hírhedt románcot folytat, amely majdnem tönkreteszi őt.”

A Weird: The Al Yankovic Story 2022. november 4-én, pénteken indul ingyenes streamelésre a The Roku Channel nevű streaming csatornán.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu