Helldivers 2: rosszul fogadta a PC-s közönség a nemsokára érkező változtatást! [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment a Helldivers 2 kiadója, így valahol várható volt, hogy a cég bele fog nyúlni az amúgy kifejezetten sikeres játék rendszerigényébe (de nem úgy, hogy erősebb processzor vagy videókártya kell).

 

A Sony a Steamen közölte, hogy a Helldivers 2-höz hamarosan kötelező lesz a PlayStation Network-fiók. Legutóbb ilyen igényt a Ghost of Tsushima Legends PC portja kapcsán hallottunk, de az kicsivel később fog megjelenni, szóval nem az lesz az első olyan játék, ahol NEM opcionális lesz a PSN-fiók, amit a Steam-fiókunkhoz kell kapcsolni. A Sony így magyarázta ennek indokát:

„A fiókok összekapcsolása kritikus szerepet játszik a játékosok védelmében, valamint a PlayStation és a PlayStation Studios játékaiban biztosított biztonsági és védelmi értékek fenntartásában. Ez a legfontosabb módja annak, hogy megvédjük a játékosokat a bosszútól és a visszaélésektől, mivel lehetővé teszi az ilyen típusú viselkedést tanúsító játékosok kitiltását. A kitiltott játékosok számára lehetővé teszi a fellebbezés jogát is. Ezért május 6-tól minden új Helldivers 2 játékosnak össze kell kötnie Steam-fiókját egy PlayStation Network-fiókkal. A már játszóknak május 30-tól kezdődik a kötelező bejelentkezés, és június 4-ig kell összekapcsolniuk a Steam és a PlayStation Network fiókukat.”

Már akkor beszélt erről a cég, amikor először közzétette a rendszerigényeket, úgyhogy ez egyfajta türelmi időszak volt, aminek tehát lényegében vége van. Május 9-én a Helldivers 2 megkapja a Polar Patriots nevű Premium Warbandet (új emote-ok, AR-61 Tenderizer, SMG-72 Pummeler, PLAS-101 Purifier fegyverek, G-13 Incendiary Impact, P-113 Verdic másodlagos fegyverek, Motivational Shocks utility booster, CW-36 Winter Warrior, CW-22 Kodiak, CW-4 Arctic Ranger páncélzat, Dissident’s Nightmare, Pinions of Everlasting Glory, Order of the Venerated Ballot köpenyek).

 

 

A PSN-fiók szükségletére a Steam-felhasználók több mint 20 ezer (!) negatív értékeléssel reagáltak, és emiatt az új értékelések átlaga Mixed, közepes szintre esett vissza. Sokan azt kritizálják, hogy a megjelenés után néhány hónappal teszi csak a Sony kötelezővé a PlalyStation Network-fiókot, és hogy nem volt figyelmeztetés (apróbetűs szöveget elolvasták?). Erre aztán Johan Pilestedt, az Arrowhead Game Studios vezérigazgatója reagált a Twitteren:

„Megértem, hogy a fiókok összekapcsolása és a további szolgáltatásokra való feliratkozás esetében nem biztos, hogy néhány felhasználó ezt szeretné megtenni, és ezt tiszteletben kell tartani. Bár a [játék] Steam oldal[a] mindig is mutatta a követelményeket, bárcsak egyértelműbbek lettünk volna a hosszú távú szándékkal, hogy ne okozzunk csalódást a játékosoknak. A negatív értékelésekről: azt hiszem, ez indokolt. Elnézést kérek mindenkitől, hogy ez az egész így alakult. Remélem, helyrehozzuk és visszanyerjük a bizalmat azzal, hogy továbbra is nagyszerű játékélményt nyújtunk. Én csak nagyszerű játékokat akarok készíteni!”

 

 

A Sony integrálni akarja a Steam-közösséget a PlayStation Networkbe, az Arrowhead pedig igyekszik becsületesen hozzáállni az egészhez… talán a játékosok reagálják túl!

Forrás: WCCFTech, Steam, PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu