Elhunyt a háborúban a Metro Exodus animátora! [VIDEO]

Most már halálozás tekintetében is érinti a játékipart, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

 

Andrii Korzinkin Ukrajna védelmére kelt, de egy bevetése során olyan sérüléseket szerzett, amiket nem élt túl. Önként vállalta, hogy fegyvert ragad a megszálló oroszok ellen, és több ukrán játékfejlesztő is hasonlóan cselekedett. A halálának híréről Leonid Stepanov számolt be a Twitteren. Ők korábban együtt dolgoztak a 4A Gamesnél, de Stepanov aztán a Gunzilla Gameshez, szeptemberben pedig a Remedy Entertainmenthez ment át.

„Egy tehetséges animátor, egy hihetetlen ember és egy igazi hős volt. Nyugodj békében, barátom. Mindannyiunknak hiányzol. Andrii a 4A Gamesnél a Metro Exoduson végzett munkájáról volt ismert. Ott rengeteg csúcsminőségű animációt készített. Andrii-t Cory Barlog munkája inspirálta. Lenyűgözte a God of War rendezésének és operatőri munkájának minősége, de maga Barlog pályája is tetszett neki, hiszen ő maga is animátor volt szakmai útja kezdetén. Ezért Andrii az animátori képességeinek fejlesztése mellett a játékfejlesztéshez szükséges egyéb készségeket (tervezés és kódolás) is bővítette, hogy egy napon létrehozhassa álmai projektjét. Sajnos ez már nem lehetséges,” írta Stepanov, aki egy videót is mellékelt Korzinkin munkájából. Ezt lent beágyaztuk.

Két másik kollégája is megemlékezett Korzinkinről. Denys Mishchenko, a Metro Exodus vezető technikai animátora jó személynek, művésznek és kollégánk nevezte, és szerinte sok jó emléke van a játék fejlesztéséről. Nem talált szavakat sem, majd ő is annyit mondott, hogy nyugodjon békében. Vitalii Keda, aki szintén a 4A Gamesnél dolgozik, a LinkedInen emlékezett meg elesett kollégájáról:

„Andrii egy fantasztikus ember volt; nagyon érzékeny és támogató. Mindig kész volt segíteni, hihetetlenül felelősségteljes és elkötelezett volt. A 4A Gamesnél a Metro Exoduson végzett közös munkánk óta ismerem, és mindig kitűnt száraz humorával és a kiválóságra való törekvésével. Pozitív hozzáállása mindig a folytatásra késztetett, és arra ösztönzött, hogy ne habozzak szembenézni a nehézségekkel mind szakmailag, mind emberileg. Hiányozni fogsz, drága barátom. Nyugodj békében,” írta Keda.

Isten nyugosztalja.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu