A Nintendo cenzorai hadat üzentek volna a „felnőtt” játékoknak?!

A „felnőtteknek szóló” játékok kiadója azt állítja, hogy a készülő címeit elutasították a Nintendo fejesei.

 

 

A „csodálatosan érett (LEWD) címek” kiadója, a Gamuzumi, aki az elmúlt években számos felnőtt témájú Nintendo Switch játékot adott ki, köztük az „Elves Fantasy Hentai Puzzle”-t, a „Beauty Bounce”-t és az „Inside Her (Bedroom)”-ot.

A cég szerint azonban a következő hentai-témájú játékát, a „Hot Tentacles Shoot”-ot a Nintendo elutasította, mert állítólag frissült az eShop felnőtt tartalmakkal kapcsolatos álláspontja.

„Válaszolt nekünk a Nintendo, és most már megerősítést kaptunk arról, hogy mostantól nem engedélyezik a cenzúrázatlan ciciket a konzoljaikon” – állította a cég.

„Alapvetően az obszcén tartalmak károsíthatják a márkát és sérthetik az irányelveket. Ez azt jelenti, hogy mostantól minden olyan játékot cenzúrázni kell, amiben meztelen melleket tűnnek fel, és ez az oka annak, hogy a játékunkat (Hot Tentacles Shoot) eleve elutasították”

Hozzátette: „Emellett a nemrég bejelentett játékunkat, az Elves Christmas Hentai Puzzle-t is elutasították, mert meztelenséget tartalmaz. Eddig ennyi infónk van, megpróbáljuk a meztelenség nélküli játékokat újra elküldeni jóváhagyásra, meglátjuk, mit szólnak hozzá, és ha szükséges, frissítjük a témát.”

Ha ez igaz, az új irányelvek azt jelenthetik, hogy hamarosan más, Switch-en felnőtt tartalmakat kiadó kiadók is cenzúrázhatják játékaikat.

Tekintettel arra, hogy a Nintendo történelmileg szigorúan ügyelt arra, hogy konzolkönyvtárai ne tartalmazzanak felnőtt tartalmakat, meglepő lehet, hogy az ilyen típusú játékok egyáltalán engedélyt kaptak a Switch-en való megjelenésre.

A Nintendo Switch eShopban végzett rövid keresésből kiderül, hogy a múltban olyan játékokat hagytak jóvá kiadásra, mint a „Fantasy Tavern Sextet”, a „Panty Party” és a „DokiDoki Pants”. Tavaly két puzzle-játék is megjelent a Switch eShopban, nyíltan hirdetve, hogy „egy kézzel is játszható”.

A Wall Street Journal egy, a Switch megjelenése körül készült beszámolója szerint több japán fejlesztő azt állította, hogy a Nintendo kifejezte hajlandóságát a kockázatosabb vagy erőszakosabb címek kiadására, amelyekről egyesek azt várták volna, hogy a múltban blokkolja őket.

Ehhez képest a Sony az elmúlt években keményen fellépett a szexuálisan explicit játékok ellen.

A legjelentősebb legutóbbi példa erre a Martha is Dead néhány vitatott jelenetének cenzúrázása volt.

Ironikus módon, figyelembe véve a két vállalat történelmi hírnevét, mostanra már több példa is van arra, hogy a PlayStation konzolokon cenzúrázott, de a Switch-en érintetlenül kiadott, szexualizált tartalmú játékokat cenzúráztak.

Forrás: Hobbyconsolas

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu