Bethesda-hírek: szivárog a Redfall megjelenési időszaka; RT PC-n is a Starfieldnek?

Sugárkövetést kaphat Todd Howard következő játéka, miközben az Arkane Austinnél készülő Redfallról is hallani egyet s mást.

 

Kezdjük a Redfallal. Tavaly egyszerre lett elhalasztva az Arkane Austin projektje a Bethesda Game Studioséval (őket innentől csak BGS-ként rövidítjük): mind a kettőnél hivatalosan annyit mondott a Microsoft, hogy 2023 első felében jönnek Xbox Seriesre és PC-re (továbbá az Xbox Game Passra). A Starfield esetében már megírtuk, hogy a SteamDB-n áttették a megjelenési dátumát 2023 decemberére (azaz újabb fél éves késést kaphatott Howard új IP-je…?), de a Redfall kapcsán most hallottuk az Okami Gamestől, hogy állítólag májusban fog megjelenni ez a játék, és a Deluxe Edition előrendelésével például egy héttel korábban kezdhetjük el a játékot, ami az első komolyabb multiplayeres próbálkozás lesz az Arkane-től. (Na, ki emlékszik még a The Crossingra…? Az lehetett volna az első…)

Térjünk át a Starfieldre. A Redditen olvastuk, hogy a BGS grafikus programozója, Germain Mazac a LinkedIn-profilján megerősítette a Starfield sugárkövetéses (ray tracing) integrációját. RTX-integráció lesz, így az Nvidia technológiái, így a DLSS, az RTX Global Illumination és a Direct Illumination is felbukkanhat Howard új agyszüleményében. Nem tudjuk még, hogy pontosan melyik funkciók jutnak el a játékba, ami érthető, mert az új megjelenési dátum még nem ismert, és ha mondjuk májusban fog végül megérkezni a Starfield, az is még mindig több mint fél évre van.

A két játék elhalasztásakor ezt írta a Microsoft: „Úgy döntöttünk, hogy a Redfall és a Starfield megjelenését 2023 első felére halasztjuk. Az Arkane Austin (Redfall) és a Bethesda Game Studios (Starfield) csapatainak hihetetlen ambíciói vannak a játékokkal kapcsolatban, és szeretnénk biztosítani, hogy a legjobb, legcsiszoltabb verziókat kapjátok meg belőlük. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy izgatottan várják a Redfallt és a Starfieldet. Ez az energia nagyban hozzájárul ahhoz (nap mint nap inspirálva minket, és ami a mi izgalmunknak is a motorja), amit létrehozunk. Alig várjuk, hogy hamarosan megoszthassuk az első mélyebb elmerülést a Redfall és a Starfield játékmenetébe. Köszönjük a támogatást.”

Majd meglátjuk, mi lesz ezekből…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu