Electronic Arts: törölt egy játékot egy másikért, amit szintén töröltek… [VIDEO]

A 2010-es évek második fele turbulens volt az Electronic Arts kapui mögött.

 

Kb. hét éve, megközelítőleg harminc EA Vancouver fejlesztő fogta a Popcap Plants vs. Zombies IP-jét, és elkezdett egy spinoffot csinálni. 2014-ben a toronyvédelmi műfajú játékot már átültették egy online lövöldözős játékr a (Plants vs. Zombies: Garden Warfare), és az Electronic Arts nyitott volt több ötletre. A terv az volt, hogy egy egyjátékos, Batman: Arkham-féle harci rendszerű akció-kaland játék készüljön az IP-vel, amiben időutazáson esik át egy tinédzser, aki a növényekkel közösen küzd meg az élőhalottak ellen.

Az IGN arról írt, hogy ez végül törölve lett, hogy a fejlesztők a Visceral Gamesnél (Dead Space) dolgozzanak egy egyjátékos Star Wars akció-kalandon, ami aztán 2017-ben szintén törölve lett, sőt, maga a stúdió is be lett zárva. Tom Bramall, aki aztán két másik Plants vs. Zombies játékon (Garden Warfare 2, Battle for Neighborville) dolgozott karakterekért és a világért felelős művészként, 2018-ban a törölt játék pályáiból több koncepciós rajzot is publikált.

Az IGN forrásai szerint Project Hot Tub volt a játék kódneve, és ez utalás lett volna a Hot Tub Time Machine című filmre (ami magyarul már megint teljesen eltérő nevet kapott: Vissza a jelenbe). Lett volna modern, kalóz szigetes, vadnyugati, illetve a távoli jövőben játszódó pálya is. A struktúra állítólag az Uncharted játékaira épített volna, ami logikus, mert az Amy Hennig vezette Star Wars-projekt, a Ragtag is hasonlóan „folyosós” formátumú lett volna a Visceralnál. A történet szerint Eddie, egy tinédzser összebarátkozott egy Peashooter növénnyel, akivel együttműködik, miután őket és a Neighborville közelében levő zombikat egy baleset következtében egy másik időpontba viszi el egy baleset. Az Eddie-vel levő növény alapján eltérő képességei lettek volna (Peashooter = levelekkel nagyobb szakadékok átugrása, közeli távolságra lövés; Sunflower = sötét helyek megvilágítása; Chomper = erős közelharci támadás és csáklya). A középkorban játszódó pályákon Eddie húga, Tessa lett volna irányítható. Neki Thyme jóvoltából lett volna egy idővisszatekerős képessége.

A Project Hot Tubból egy 20 perces, játszható „csontváz” és egy animációs kisfilm is készült, és a tervek szerint 2017-re tervezték a megjelenésér. Az öltönyös vezetőség 2016-ban eléggé jól fogadta a koncepciót, de a Ragtag miatt végezte a szemetesben. Kár mindkettőért.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu