A YouTube érdekes új funkciót jelentett be – vajon könnyebb lesz tőle a felhasználóknak?

TECH HÍREK – A YouTube ma bejelentette, hogy elkezdi a „fogantyúk” (handles) használatát, ami a platform közösségi aspektusait hivatott erősíteni, valamint az alkotó vagy a csatorna általános azonosítását javítani.

 

 

A csatornanevekhez képest a handle-ök „valóban egyediek az egyes csatornákhoz, így az alkotók még inkább megalapozhatják megkülönböztetett jelenlétüket és márkájukat a YouTube-on”. A csatornák oldalain és a Shorts-videóknál jól láthatóan jelennek majd meg, és azt a célt szolgálják, hogy „azonnal és következetesen felismerhetőek legyenek”.

Az azonosítás és a márkajelzés mellett a fogantyúk lehetővé teszik az egyszerűbb és gyorsabb említést is a kommentekben, a közösségi bejegyzésekben, valamint a videók leírásában.

Az alkotókat például könnyebb lesz megjelölni a hozzászólásokban, vagy be lehet jelölni egy friss kollaboráció címében, ami segít nekik növelni a láthatóságot és a szélesebb közönség elérését.

Ami az elérhetőséget illeti, az alkotók a következő hónap folyamán értesítést kapnak, amikor kiválasztják a fogantyút. Azoknak a csatornáknak, amelyek már rendelkeznek személyre szabott URL-címekkel, automatikusan ez lesz az alapértelmezett handle-jük. Azonban „választhatják, hogy megváltoztatják a csatornájuk fogantyúját, amint az értesítés megérkezik a YouTube Studio-ban”.

Addig is létrejön egy megfelelő youtube.com/@[handle] URL:

„Ha egy csatorna már rendelkezik személyre szabott URL-címmel, nem kell frissíteni a linkeket: automatikusan átirányításra kerülnek az új, fogantyú-alapú URL-címre, hogy az alkotóknak jobb, egységesebb jelenlétet biztosítsanak a YouTube-on.”

Szerencsére a platform volt olyan kedves, és közzétett egy GYIK-et, amelyben többek között azt is kijelenti, hogy a bevezetés fokozatos lesz. A handle kiválasztásának folyamata olyan tényezőkön alapul, mint „az általános YouTube-jelenlét, az előfizetők száma, valamint az, hogy a csatorna aktív vagy inaktív”.

Forrás: Blog.YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu