A Freaky rendezője, Christopher Landon teljesen kiakadt a Halloween véget ér miatt!

MOZI HÍREK – Christopher Landon, a Freaky című horror rendezője nem a filmmel, hanem az ún. „day-and-date” megjelenési stratégiával – vagyis, hogy egy film egyszerre nyit moziban és valamelyik streaming-szolgáltatáson – szemben fogalmazott meg komoly aggályokat.

 

 

A Universal Pictures nemrég bemutatott horror-folytatása, a Halloween véget ér visszafogott nyitóhétvégéje után Christopher Landon filmrendező aggodalmának adott hangot a day-and-date filmmegjelenésekkel kapcsolatban. Landon, aki a 2020-as Freaky című horrorfilmet rendezte, a közösségi médiában ostorozta a stúdiókat, amiért nem támogatják a filmeket és a filmkészítőket.

Szombaton Landon egy hosszú tweet-láncban kritizálta a day-and-date megjelenéseket.

Témája a Halloween véget ér volt, amelynek premierjét pénteken tartották a mozikban és az NBCUniversal streaming szolgáltatásán, a Peacockon. Az okot a Michae Myers-saga állítólagos befejezésének vártnál alacsonyabb bevételei szolgáltatták.

Landon szinte könyörgött, hogy a stúdiók „hagyják abba a hazardírozást a filmkészítőkkel és a filmjeikkel, hogy ezzel próbálják támogatni a fiatal streaming szolgáltatásokat”. A következőkkel folytatta: „Ez történt velem is a Freaky-nél, és tönkretett minket. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy egy szórakoztató filmet készítsünk. Vérrel, verejtékkel és könnyekkel. Hónapokig távol a családunktól. És miért?”

A Halloween véget ér pénteken nyitott, a hétvégén 43,4 millió dollárt hozott a kasszáknál, és bár a film az első helyen debütált, a jelenlegi bevételei jelentősen elmaradnak a korábban tervezett 50 millió dollártól.

Landon számára, akinek egyéb munkái között szerepel a Boldog halálnapot! és (íróként) a Paranormal Activity franchise, nem ismeretlen a szimultán megjelenési stratégia. A rendező 2020-as body-horrorja, a Freaky, kevesebb mint egy hónappal a mozipremier után jelent meg on-demand videón. A Twitteren Landon a továbbiakban kifejtette, hogy a nagynevű stúdiók arra használják a filmeket, hogy kísérletezzenek az otthoni megtekintéssel, és hogy megtámogassák az induló streaming-szolgáltatásokat.

Nemrégiben Christopher Nolan, az Oppenheimer rendezője nyilvánosan veszett össze a Warner Bros. céggel, amiért az úgy döntött, hogy az összes 2020-as filmjét egyszerre adja ki a mozikban és az HBO Maxon.

Bár a Warner Bros. azt állította, hogy ezt a döntést részben a COVID-19 járvány miatt hozták, a filmkészítőkkel szembeni átláthatóság hiánya és az új streaming szolgáltatásuk reklámozásának nyilvánvaló trükkje néhány alkotót rosszul érintett.

Az elmúlt hónapokban a közönség világszerte diadalmasan tért vissza a mozikba, de a világjárvány hatása a filmiparra továbbra is érezhető. A day-and-date bemutatók egyre inkább normalizálódnak, így egyes filmek valószínűleg továbbra is szenvedni fognak a kasszáknál, ahogyan ez a Halloween véget érrel is történt.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu