A Nintendo Switch is áremelést kaphat nemsokára!

Jelenleg még nem tervezi a nagy N, hogy feljebb srófolja a Nintendo Switch árát, de később ez is bekövetkezhet.

 

A Sony már feltolta 50 euróval a PlayStation 5 árát (így nálunk 20-25 ezer forintot többet kérnek el mint a PlayStation 5 Standard Editionért és a PlayStation 5 Digital Editionért eyaránt), igaz, a cégnek nem volt meg a bátorsága, hogy az Egyesült Államokban is megtegye, mivel ott az Xbox Series nagyobb vetélytársnak bizonyul. A Microsoft hivatalosan sehol sem emelt árat még, de ők is fontolgatják, és Indiában már láttuk, hogy többet kérnek el a két Xbox Series konzolért. Ezek után jogosan kérdezhetjük, hogy a Nintendo mit is tervez?

A Bloombergnek tudósító Takashi Mochizuki szerint amikor a Nintendo olyan kérdést kapott, hogy terveznek-e áremelést, azt válaszolta a japán cég, hogy jelenleg erről nincs szó, de a szituációt vizsgálni fogják, és óvatosan döntenek majd arról, hogy ezt a lépést meghozzák-e. (De ők megtehetnék, hogy nem emelnek árat: ezzel még inkább versenyképes árat biztosíthatnának, és mivel a Switch eladásai töretlenül jók, nem is ártana komolyabban a cégnek!)

Mochizuki hozzátette, hogy szerinte érdekes, hogy a Nintendo a Switch három modelljének (alap kiadás, a dokkba nem tehető Lite, továbbá a nagyobb, OLED kijelzőjű, nagyobb, Ethernet-csatlakozós dokkal rendelkező OLED modell) áremelését fontolgatja, ugyanis eddig az volt a cég mentalitása, hogy a már megjelent termékeiket nem lehet drágábbá tenni, mert ezek gyermekek által vásárolt játékoknak tekinthetőek. Csakhogy a konzolok nem csak játékok, és a játékok (nem videojátékok!) áremelése is gyakori manapság.

Kérdés, hogy mennyivel emelhet árat a Nintendo, hiszen a Switch 2017 márciusa óta kapható, így nem éppen friss hardverelemekből áll. A PlayStation 5 és az Xbox Series is 2020 novemberében rajtolt el, és ezekben modernebb technológia van, így ezeket nem olcsó beszerezni. Szóval a Nintendo lehetséges áremelése emiatt is szokatlannak hat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu