[TGA 2022] Hol voltak a nagy Xboxos bejelentések?

Meglepően hiányzott a The Game Awardsról a Microsoft és az Xbox Game Studios.

 

Még a Nintendo is képviseltette magát, hiszen a PlatinumGamestől a Bayonetta egy új spinoffot kap, a Sony pedig a Final Fantasy XVI-tal, a Death Stranding 2-vel, vagy a Forspokennel is jelen volt 2022 utolsó nagyobb videojátékos rendezvényét. Ezzel szemben viszont a Microsoft gyanúsan néma volt a műsor során, és ez sokaknak feltűnhetett. Elvégre az övék már a ZeniMax Media, így a Bethesda, illetve az alá tartozó összes stúdió és IP is már Xbox-párti, de mégsem hallhattunk semmit sem Phil Spenceréktől.

Az Xboxos bennfentesnek nevezhető Klobrille ezt tweetelte: „Szeretném megérteni a gondolatmenetet, hogy az idei év egyik legnagyobb játékeseményén semmi sem lett bemutatva. Mondhatnád, hogy az Xbox legalább következetes volt 2022-ben, mivel egy újabb csalódással zárta az évet.” A helyzet addig fajult, hogy Aaron Greenbergnek, az Xbox marketinges főnökének reagálnia kellett a Twitteren: „Sok mindent tervezünk megmutatni és megosztani a 2023-as, hihetetlenül izgalmas évről. Értékeljük, hogy az emberek szívesen tanulnak és többet szeretnének látni. Az időzítés mindig kulcsfontosságú, de ne aggódjatok, nem kell túl sokat várnotok arra, hogy [halljátok,] mi következik tőlünk.”

2023-ban például a Starfield, a Redfall, illetve a S.T.A.L.K.E.R. 2 érkezik, de mostanában a Microsoft inkább arra koncentrál, hogy a 68,7 milliárd dolláros tranzakcióját le tudja zárni, mert így felvásárolhatja az Activision Blizzard Kinget, amit az amerikai kereskedelmi szövetségi bizottság, az FTC legalább megpróbálja lelassítani az általuk indított antitröszt-perrel. Eközben az Európai Bizottság és az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatala, a CMA is mélyebb vizsgálatot kezdeményezett. Ez a három cég az akadály a Microsoft előtt ebben a pillanatban.

Ezzel csak az a probléma, hogy hiába próbálják elintézni a tranzakciót, a játékosok hoppon maradnak. Idén nem is volt olyan kimagaslóan nagy exkluzívjuk mint tavaly volt a Forza Horizon 5, illetve a félkészen kiadott Halo Infinite. 2023-ban a „zöldeknek” mindent bele kell adniuk.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu