Goat Simulator 3: PC-s kontrollertámogatás? Irány a Steam!

A fejlesztők, a Coffee Stain North felettébb idióta (de működőképes) megoldást javasoltak azoknak, akik PC-n, kontrollerrel szeretnék játszani a második kecskeszimulátort (ugyanis kihagyták a 2-es számot).

 

A Goat Simulator 3 jelenleg PC-n csak az Epic Games Store-on érhető el. Ennek technológiai akadálya is lett, ugyanis miközben a Goat Simulator a Steamen flottul támogatta a kontrollereket, a folytatásban erre alapból nincs mód, és erről a játék tehet, és a kliens, amin keresztül futtathatjuk, nem tudja kipótolni a hiányosságot. Magyarul: az Epic Games Launcher nem rendelkezik kontrollertámogatással, és a NeoGAF fórumon olvashatjuk, hogy a fejlesztők miképp javasolták a hiányosság áthidalását.

A Goat Simulator hivatalos Discordján olvashatjuk a megoldást a problémára. Először is indítsuk el a Steamet, lépjünk be (igen, kell egy Steam-fiók és kliens), és adjuk hozzá az Epic Games kliensét egy nem Steames játékként a Valve programjához. Kössük a gépünkre a kontrollerünket. A Steam kontrolleres beállításaiban ellenőrizzük, hogy a program felismerte-e a kontrollerünket. Ha ez megtörtént, akkor indítsuk el a Steamből az Epic Games Launchert, és utána jöhet a Goat Simulator 3. Idiótán hangzik? Igen. Lehetne ez egyszerűbb? Naná.

Itt nem kizárólag a Coffee Staint kell bitófára húzni, hanem az Epic Gamesnek is kijár egy ejnye-bejnye. Tim Sweeneyéknek kötelezővé kellene tenni a natív kontrollertámogatást, hogy ne kelljen egy külső programot (jelen esetünkben a Steamet) elindítani, hogy az adott játék megfelelően funkcionáljon, ha nem egérrel és billentyűzettel szeretnénk játszani. Azért a fejlesztőktől is joggal lehetne megkérdezni, hogy miért nem tudták megoldani a kontrollertámogatást, hiszen a Goat Simulator nem egy RTS, ahol valóban jobban kézre tudna esni, ha billentyűzeten és egéren keresztül irányítunk mindent. Ez egy kecske és a fizika megcáfolása, egy történettel átkötve.

A Goat Simulator 3 jelenleg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-n Epic Games Store-ra érhető el (és nagy eséllyel egy évig nem is lesz Steames megjelenés…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu