Az Elden Ring és a God of War: Ragnarök nem lett Japán idei bestsellere!

Bizony: sem a FromSoftware, sem a Sony Santa Monica Studio játéka nem tudott a dobogó tetejére állni az egyik legfontosabb videojátékos piacon!

 

A Teiten Game összefoglalta a japán Famitsu magazin által is közölt heti értékesítéseket, így a játékok bolti, fizikai példányainak eladásaiból éves összesítést készített platformonként. Ebből pedig egy kissé meglepő eredmény jött ki: a PlayStation 5-ös eladások között nem az Elden Ring vitte el az évet (holott a FromSoftware játéka kimagasló lett), és nem is az új God of War jutott fel a lista tetejére. És nem, nem a Call of Duty: Modern Warfare II állhat fel a dobogó tetejére, hanem egy kissé meglepő játékról van szó. Lássuk is a PlayStation 5-ös top 10-es listát:

  1.         Gran Turismo 7 – 198,369
  2.         Elden Ring – 127,664
  3.         Horizon Forbidden West – 116,777
  4.         Resident Evil: Village – 74,644
  5.         Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 66,238
  6.         Tales of Arise – 65,292
  7.         Demon’s Souls – 58,661
  8.         God of War: Ragnarök – 45,159
  9.         Lost Judgment – 42,743
  10. Dragon Quest X Offline – 34,616

 

Hazai pályáról származik a győztes, ugyanis a Gran Turismo 7-et a Polyphony Digital, egy japán stúdió hozta össze (és az Elden Ring fejlesztői is japánok). A Horizon Forbidden West megelőzte a Resident Evil: Village-et és a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralest. Ezek teljesítménye azért is korrekt, mert egyikük sem 2022-es megjelenésű. A Demon’s Souls 2020-as megjelenése ellenére is beférkőzött a top 10-be, de Kratos és Atreus teljesítménye kissé csalódást keltő lehet a Sony-nak (hiszen Aloy a dobogó harmadik fokára feljutott).

A Battlefield 2042 megelőzte a Call of Duty: Modern Warfare II-t, a Call of Duty: Black Ops Cold War bejutott a top 20-ba, míg PlayStation 4-en a Monster Hunter: World volt a legnépszerűbb. Az Elden Ring is befért a toplistába (cross-gen játékként), ám mindössze a 20. helyre (!) tudott beférkőzni, és még nagyobb meglepetés, hogy sem a Gran Turismo 7, sem a God of War: Ragnarök nem fért fel a PS4-es listára.

Látszik, hogy a japánok a cross-gen megjelenések esetében erős többségben az újabb konzolt választják.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu