STALKER 2: Egy fejlesztő meghalt az ukrajnai orosz invázió során

Az orosz invázió miatt Ukrajnát (de nem csak) sújtó tragédia áldozatokat szed a GSC Game World fejlesztői között: a poszt-apokaliptikus RPG STALKER 2-t formáló csapat gyászolja Vladimir Yezhov , egy játéktervező elhunytát, aki fegyvert fogott hazája védelmében.

 

A helyi sajtó és a frontra küldött hírlevelek által közölt eseményekről szóló jelentés szerint Vladimir Yezhov (kollégái által „Fresh” néven ismert) egy Bakhmut közelében vívott ütközet során eshetett el, miközben az orosz megszállók által indított támadás miatt védekezett.

A GSC Game World történelmi fejlesztői közül a most már ex-STALKER Game Designer Clear Sky úgy döntött, hogy az ukrajnai háború borzalmai miatt ideiglenesen felhagy a STALKER 2-vel kapcsolatos minden feladatával : sok kollégájához hasonlóan Yezhov is úgy döntött, hogy az ukrán ellenállás ügyét választja, és csatlakozik az orosz hadsereg által elfoglalt területek felszabadításának erőihez a február 24-én kezdődött inváziót követően.

A GSC Game World felső vezetése egyelőre inkább nem kommentálta Vlagyimir „Fresh” Yezhov eltűnésének hírét a közösségi hálózatokon : az ukrán szoftverház által megosztott utolsó, december 24-i dátumú bejegyzés egy jókívánságokat tartalmazó üzenet, amelyben a STALKER 2 szerzői kifejtik, hogy „2022 nehéz év volt, sok nehéz idővel és szívfájdalommal . De voltak jó dolgok is, és tudjuk, hogy a következő év sokkal fényesebb lesz mindannyiunk számára!”. 

Forrás. Everyeye.it

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu