PlayStation Plus: íme a januári ingyenes játékok listája – leesett tőle az állunk!

A múlt heti kiszivárgást követően a Sony hivatalosan is megerősítette, hogy az előfizetők 2023 januárjában milyen ingyenes PlayStation Plus-játékokra tarthatnak igényt.

 

 

Hivatalosan is kiderült, hogy a 2023. januári ingyenes PlayStation Plus-játékok a Star Wars Jedi: Fallen Order, a Fallout 76 és az Axiom Verge 2. A Sony általában minden hónap utolsó szerdáját használja fel arra, hogy felfedje a következő adag ingyenes PS Plus-játékot, és ez a hónap sem kivétel a szabály alól.

Múlt héten a megbízható szivárogtató, billbil-kun azt állította, hogy a 2023. januári ingyenes PS Plus-játékok a Star Wars Jedi: Fallen Order, Fallout 76 és Axiom Verge 2, most pedig a Sony hivatalos közleménye igazolta a kiszivárogtatást.

Ahogy a Sony általában minden hónap utolsó szerdáján leplezi le a következő ingyenes PS Plus-játékokat, úgy azok jellemzően a következő hónap első keddjén válnak elérhetővé. Ez igaz lesz a 2023. januári ingyenes PS Plus-játékokra is. A PlayStation Plus előfizetők a Star Wars Jedi: Fallen Ordert, a Fallout 76-ot és az Axiom Verge 2-t január 3., keddtől tölthetik majd le digitális könyvtárukba. A játékokat február 6-ig lehet majd igényelni. Érdemes kiemelni, hogy mindhárom játék PS4-es verziója érhető el. Azonban a PS5-ös játékosok a Star Wars Jedi: Fallen Order és az Axiom Verge 2 natív PS5-ös változatát is megkaparinthatják, ha úgy kívánják. A Fallout 76-nak nincs next-gen verziója. Ám a PS5 és a PS4 visszamenőleges kompatibilitása miatt a Sony újabb hardverén is játszható lesz.

 

Íme az ingyenes PS Plus-játékok 2023. januári listája

  • Star Wars Jedi: Fallen Order (PS4/PS5) – január 3.
  • Fallout 76 (PS4) – január 3.
  • Axiom Verge 2 (PS4/PS5) – január 3.

 

Azt is érdemes kiemelni, hogy a játékok minden PS Plus-szintre ingyenesek. A havi ingyenes PS Plus-játékok az egyik fő ok, amiért érdemes a PS Plus Essentialre feliratkozni. Értelemszerűen a PS Plus Extra és Premium szintre feliratkozottak is hozzáférnek ezekhez a játékokhoz. Emellett számos más játékkal is játszhatnak, bár a Sony e cikk írásakor még nem fedte fel a 2023. januári PS Plus Extra és Premium játékokat, egy cím kivételével.

Korábban megerősítették, hogy a WWE 2K22 január 3-án kerül be a PS Plus Extra kínálatába. Nem világos, hogy a WWE 2K22 miért kerül külön a többi PS Plus Extra játéktól. Az előfizetőket az is zavarhatja, hogy miért csak a WWE 2K22 PS4-es verziója érkezik. Tekintettel arra, hogy van PS5-ös változat is.

 

„Súlyos” játékok érkeznek januárban a PlayStation Plus-ra

 

A PlayStation Game Size a Twitteren elárulta, hogy a PS Plus tagoknak körülbelül 120 GB szabad tárhellyel kell rendelkezniük ahhoz, hogy letölthessék a 2023 januárjában havonta ingyenesen elérhető játékokat. A Fallout 76 a legnagyobb játék ezen a listán. Potom 74,997 GB helyet foglal el. A Star Wars Jedi: Fallen Order PS5-ös verziója eltörpül mellette 47,274 GB-os helyigényével. A PS4-es megfelelőjéhez 45,444 GB szükséges. Az Axiom Verge 2 ellenben egészen aprócska. A PS5-ös és a PS4-es verzióhoz mindössze 250 MB, illetve 300 MB körüli mennyiségre van szüksége.

Összességében a PS5-tulajdonosoknak körülbelül 122,5 GB szabad tárhellyel kell rendelkezniük, ha mindhárom játékot le akarják tölteni.

Meg kell jegyezni, hogy a PS4-es játékok egy kicsit több helyet foglalnak, ha PS5-re telepítik őket. A teljes tárhelyigény tehát magasabb lehet. Ebben az esetben a Fallout 76-nak nincs natív PS5-kiadása. A vele játszani kívánó játékosoknak nem lesz más választásuk, mint a PS4-es változat letöltése. Összehasonlításképpen, a 2022 decemberi ingyenes havi PS Plus-játékok több mint 100 GB szabad helyet igényeltek. A Mass Effect Legendary Edition pedig a tárhely nagy részét lekötötte.

Forrás: PlayStation Blog, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu