Xbox Game Pass: módosul a szolgáltatás – jöhet a Friends & Family?!

Az Xbox Game Pass és Game Pass Ultimate előfizetők PC-n és konzolon egyaránt felháborodtak az előfizetési szolgáltatás hirtelen új módosítása miatt, miközben hamarosan elindulhat a jelszómegosztó rendszer.

 

 

A változás meglehetősen apró, és semmi nem utal arra, hogy végleges lenne. Ám néhány előfizető haragját kivívta, akiknek az előfizetési szolgáltatás indulása óta nem sok okuk volt a panaszra. Mi a probléma? Nos, az Xbox leállította az új játékokról szóló kommunikációt. Idén eddig egy-két játékot adtak hozzá. Ezek azonban „lopakodó” címek voltak. Jellemzően az Xbox kéthetente tesz egy Xbox Game Pass-bejelentést. Minden alkalommal elárulja, hogy az adott hónapban új játékok érkeznek az előfizetéses szolgáltatáshoz. Az elmúlt hetekben ez megszűnt. Sokan feltételezik, hogy ez az ünnepi szezon miatt lehetett. Habár ez egy észszerű következtetés, hivatalos megerősítés nem érkezett.

A panaszok és kritikák olyannyira elszaporodtak, hogy az Xbox Game Pass Reddit-oldalának modjai elkezdték eltávolítani a helyzetről szóló bejegyzéseket. A legtöbb ilyen bejegyzés szerint nem az új játékok hiánya a probléma, hanem a kommunikáció hiánya.

Ismétlem, könnyen lehet, hogy ez a változás pusztán az ünnepi szezon terméke. Azonban ha ez a helyzet, akkor ezt nem kommunikálták. Az Xbox ezen az egy, lentebb olvasható tweet-en kívül semmit nem mondott az ügyről. Ha ez változik, mindenképpen frissítjük a sztorit ennek megfelelően.

 

Még ebben a hónapban bejelenthetik az Xbox Game Pass Friends & Family-t?!

 

Míg a Netflix éppen korlátozni készül a jelszómegosztást, az Xbox Game Pass az egész családot beengedi a mókába. Vagy legalábbis valószínűleg így lesz, a tavaly augusztusban kiszivárgott információk szerint. A Friends & Family csomagot kezdetben Írországban és Kolumbiában tesztelték. Azt teszi lehetővé, hogy több Xbox fiók is használhassa ugyanazt az Xbox Game Pass előfizetést. Egy Friends & Family logót is kiszúrt egy adatközlő egy nemrégiben készült Xbox alkalmazásfrissítésben. Részleteket, például árképzést vagy egyéb korlátozásokat nem közöltek, de lehet, hogy nem kell már túl sokáig várnunk arra, hogy az Xbox tiszta vizet öntsön a pohárba.

Ahogy azt a Game Pass Counter és több ResetEra ember kiszúrta, az Xbox kezdőképernyőjén már megjelentek a reklámok a közelgő Friends & Family Game Pass csomagról. Ez valószínűleg a közelgő indulást jelzi, a rajongók pedig azt találgatják, hogy ez a pletykált Xbox játékok bemutatója alatt fog megtörténni.

Az Xbox a pletykák szerint január 25-én tartja Developer_Direct rendezvényét, ahol a 2023-ra tervezett játékokat mutatja be. Állítólag a Redfall, a Forza Motorsport és a Minecraft Legends lesz az esemény főszereplője. Maga az Xbox még nem szolgált hivatalos megerősítéssel. Állítólag a Starfield is kihagyja az eseményt, ami miatt néhány rajongó aggódik, hogy nem érkezik meg 2023-ban, ahogy ígérték.

Mindez csak spekuláció, amíg az Xbox nem tesz tényleges bejelentést, bár a játékbemutatót megelőző reklámok elég konkrét jelnek tűnnek arra, hogy valami készülőben van.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy kortárs Xbox konzoljai hamarosan mind „szén-dioxid-tudatosak” lesznek, ami jelentősen csökkenti a platform teljes szén-dioxid-kibocsátását. Az elmúlt néhány évben az energiahatékonyság egyre fontosabb szempont lett a játékiparban. A redmondi csapat most gondoskodott arról, hogy saját videójáték-platformja hozzájáruljon a fosszilis üzemanyag-függőség és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez.

Forrás: Reddit, Tech4Gamers, Xbox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu