A Cowboy Bebop anime rendezője egy jelenet után abbahagyta a Netflix-adaptáció nézését

MOZI HÍREK – „Ez egyértelműen nem a Cowboy Bebop” – mondta a rendező.

 

Bármilyen történet adaptálása egyik médiumból a másikba mindig is nehézkes lesz – mindig lesznek változtatások, hogy a történet egy másik médiumban is működjön. De míg egyes adaptációk működnek, mások nem, és a Cowboy Bebop rendezője, Shinichioro Watanabe a Forbesnak adott új interjújában elmondta, hogy a Netflix adaptációja a legendás anime filmjéről egyszerűen nem működik.

„A Netflix új élőszereplős adaptációjához küldtek nekem egy videót, hogy nézzem át és ellenőrizzem” – mondta Watanabe. „Egy kaszinóban játszódó jelenettel kezdődött, ami nagyon megnehezítette számomra a folytatást. Ott abbahagytam, és így csak azt a nyitójelenetet láttam”.

„Egyértelműen nem Cowboy Bebop volt” – folytatta. „Ekkor jöttem rá, hogy ha én nem veszek részt benne, akkor nem Cowboy Bebop lesz belőle. Úgy éreztem, hogy talán nekem kellett volna ezt megcsinálnom. Bár az eredeti anime értéke most valahogy sokkal nagyobb.”

Watanbe nem részletezte, hogy mi volt az, amit annyira visszatetszőnek talált a sorozat nyitójelenetében. A mi kritikánknak tetszett a karakterek átdolgozása és az eredeti anime zenéjének használata, de a tempó eléggé döcögősnek tűnt, és néhány karaktert túlságosan szó szerint fordítottak. Röviddel a sorozat megjelenése után a Netflix törölte a sorozatot, véget vetve minden rajongói reménynek, hogy a főszereplő Spike története folytatódik, vagy hogy a sorozat esélyt kap arra, hogy beváltja a Radical Edwardról szóló poszt-credits utáni felfedezést a sorozat legvégén. A sorozat az induláskor jól teljesített, de a következő hetekben gyorsan visszaesett. A Netflix még mindig dolgozik számos kedvelt animációs projekt élőszereplős adaptációján, köztük a One Piece című kalózos anime és a Nickelodeon Avatar: Az utolsó léghajlító című sorozatán.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu