Vajon hogyan fut PC-s Returnal Steam Deck-en?

A Returnal játszható Steam Deck-en, de az egykori PS5 exkluzív játék annyira megterheli az eszköz GPU-ját, hogy a képminőség és az fps nem túl jó.

 

Futtatható a Returnal Steam Deck-en? A Valve kézi PC-je különösen alkalmasnak tűnik a roguelike játékokhoz, lehetővé téve, hogy útközben folytasd az aktuális futásodat vagy kezdj egy másikat (vagy esetleg harmincat). Mint ilyen, a Returnal papíron tökéletes választásnak tűnik a hordozható erőműhöz, de a valóságban ez sajnos nem egészen így van.

Mivel a Returnal telepítési mérete 60 GB, néhányan a legjobb Steam Deck SD-kártyák egyikére lesznek rászorulva, hogy a játék az alapmodellben is elférjen. Ettől eltekintve a mikrogép nagyrészt megfelel a Returnal rendszerkövetelményeinek, de a GPU továbbra is gyenge pont.

 

A Returnal Steam Deck kompatibilis?

 

Igen, a Returnal játszható Steam Deck-en. Azonban sem a Valve, sem a játék fejlesztői nem nyilatkoztak arról, hogy a játék játszhatónak minősül-e, vagy megkapja-e a teljes mértékben ellenőrzött verifikált tanúsítványt.

Tesztjeink alapján a legjobb Returnal beállítások a Steam Deckhez lényegében a játék ‘Low’ előbeállításának kombinációja az FSR mellett a ‘Performance’ módban. Még ezekkel a vizuális minőségben érezhető kompromisszumokkal együtt is erősen ajánljuk a 30fps-es felső határ használatát az egyenletesebb képkockasebesség és az akkumulátor élettartamának növelése érdekében.

A jövőbeni javítások segíthetnek a Returnal zökkenőmentesebb futtatásában a Steam fedélzetén. A dolgok jelenlegi állása szerint nem egy nagyszerű élmény, és nem igazán ajánljuk a rendszeren való játékot. Ennek ellenére nem szabad abbahagynunk a reménykedést, hogy a dolgok változni fognak, mivel ez egy repedező kiegészítője lenne bármelyik hordozható könyvtárnak. Ha már megvan PS5-re, akkor érdemesebb inkább streamelni a játékot, mint a PC-s verziót megvenni.

Forrás: PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu