A Final Fantasy 16 harcrendszere „ördögi” hangulatot áraszt! – Nagyon hasonlít egy másik játékéra!

Egy friss videóban feltárul, mennyire hasonlít a Final Fantasy 16 akció-orientált harcrendszere a Devil May Cry 5-höz. A két játék közötti párhuzam nem meglepő azok számára, akik figyelemmel kísérik a projekt fejlesztését.

 

A közelmúltban közzétett videóban látható, hogy a várva várt Final Fantasy 16 harcrendszere mennyire hasonlít a Capcom sikeres akciójátékára, a Devil May Cry 5-re. A Final Fantasy 16 és a Devil May Cry 5 harcrendszerének hasonlósága valószínűleg nem okoz meglepetést a rajongók számára, akik követték a projekt fejlesztését. A Square Enix veterán munkatársai mellett a fejlesztők bemutatták a Final Fantasy 16 harcrendszerének rendezőjét, az egykori Capcom alkalmazottat, Ryota Suzukit. Suzuki korábbi munkái között szerepelnek olyan akció dús címek, mint a Marvel vs. Capcom 2, Devil May Cry 4, Dragon’s Dogma és Devil May Cry 5, csak hogy néhányat említsünk.

A rajongók korábban már betekintést nyertek a Final Fantasy 16 harcrendszerébe a játék különböző előzetesein keresztül, néha óriási Eikonok elleni csatákban, bombasztikus jelenetekkel, vagy a történet egyes mozzanatainak bemutatásával. A Square Enix nemrég közzétett egy rövid klipet, amelyben Clive harcol egy átlagos ellenséggel szemben, és bemutatják, hogyan működik együtt farkas társával, Torgallal. Egy rajongó összehasonlította ezt a jelenetet a Devil May Cry 5 egyik mechanikájával.

Egy gyors összehasonlító videót @aitaikimochi, vagyis Audrey készített a Twitteren, a DMC5 és az FF16 játékmenetével. A klipben Clive elküldi Torgalt, hogy támadja meg az ellenséget, majd a játékos követi Clive saját kardcsapásaival. Audrey megjegyzi, hogy Clive és Torgal harcrendszere hasonló V harcrendszeréhez a DMC5-ben, és valószínűleg ugyanazokat a mozdulatsorokat használják. V játékstílusa különösen arra összpontosít, hogy társai, Griffon, Shadow és Nightmare legyengítsék az ellenséget, miközben V távolról irányítja őket, mielőtt a végzetes csapást mérné.

Audrey egy másik klipben bemutatja egy olyan jelenetet, amelyben Clive egy sziklás ösvényen mászik, miközben körülötte fúj a szél. Megjegyzi, hogy a Final Fantasy 16 ebben a tekintetben is merít a Devil May Cry 5-ből, ahol bizonyos területeken a felhasználói felület hiánya hasonló a Capcom akciójátékához, ami még mozgalmasabbá és filmesebbé teszi a játékot. Kiemeli a vizuális megjelenést is, és különösen a Devil May Cry 5 grafikáját dicséri, amelyet „gyönyörűnek” nevez.

A rajongók még mindig megosztottak a játék akció-orientált irányultsága kapcsán, néhányan szeretnék, ha a sorozat visszatérne a sorozat alapját képező, körökre osztott harcrendszereihez, míg mások elfogadóbbak az új megközelítéssel szemben. A játék változatos harcrendszere, például a Final Fantasy 16-ban található különböző Eikonok miatt a végeredmény valószínűleg több DMC karakter keverékeként jelenik majd meg egyetlen csomagban.

A Final Fantasy 16 június 22-én jelenik meg, kizárólag PS5-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu