Grand Theft Auto VI: szivárogtatásra törléssel reagál a Take-Two

A Take-Two még véletlenül sem szeretné, ha bármi is kiszivárogna a Grand Theft Auto VI-ból, igaz, ezt kissé túl későn teszi, mert már történt néhány eset, amiről beszámoltunk.

 

A Take-Two mindent megtesz, hogy a nagy pénzt házhoz hozó franchise-ának következő részével kapcsolatban mindenkit el tudjon hallgattatni, ha valaki esetleg tudna egyet s mást. Aztán tavaly a Rockstar Games hálózatába kívülről be tudtak hatolni, ami miatt elvileg egy 17 éves fiatalt letartóztattak az Egyesült Királyságban. Sok kisebb részlet jutott ki a Grand Theft Auto VI-ról az internetre, de semmi jelentős nem történt, de egy nagyobb szivárgásra a Take-Two erősebben fellépett.

Szeptember 18-án egy ötven perces videó látott napvilágot a GTAForumson, ami nekünk is megvan a merevlemezünkön, és sok sikert a Rockstarnak és a Take-Two-nak, hogy ezen változtathasson. Sok, még be sem jelentett részletet ismerhettünk meg ebből a videóból, mire a kiadó persze elkezdett szerzői jogokra hivatkozva töröltetni innen-onnan, de ezzel csak azt érte el, hogy egyre többen számoltak be a fejleményekről, és a másolatok mégis idővel felbukkantak online. A Grand Theft Auto VI subredditjét le is kellett zárni a kiadó miatt:

„Mint tudjátok, a Reddit elég sok bejegyzést eltávolított a mi subredditünkről a Take-Two szerzői jogi követelései miatt miatt. A dolgok megnyugtatása és a helyzet kezelése érdekében határozatlan időre zároltuk a subredditet. A továbbiakban a kiszivárogtatások szigorúan tilosak ezen a subredditen. Ez nem csak a kiszivárgások közvetlen közzétételére vonatkozik, hanem a kiszivárgott felvételeket tartalmazó forrásokra való hivatkozásokra is. Azért kell ennyire óvatosnak lennünk, mert már így is sok szerzői jogsérelmet kaptunk, és ha még többet kapunk, fennáll a veszélye, hogy a subredditünket kitiltják. Ennek a szabálynak az érvényre juttatása érdekében a kiszivárogtatások közzététele figyelmeztetés nélkül végleges tiltást fog eredményezni, hogy megakadályozzuk a kiszivárogtatások közzétételét. Kérjük továbbá, hogy tartózkodjatok a szivárogtatások linkjeinek kérésétől is. A subredditet is figyelni fogjuk, és a hozzászólásokat egy ideig kézzel hagyjuk jóvá, amíg a dolgok vissza nem térnek a régi kerékvágásba. Ha bármilyen posztot vagy kommentet látsz, ami kiszivárgott felvételeket tartalmaz, kérlek, segíts nekünk azzal, hogy jelented őket,” írta a közlemény

Érthető a kiadó lépése, de ezzel is beszélünk a játékról. A szivárgások kapcsán is marketinget csináltunk nekik…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu