A Monster Energy indie játékfejlesztőket vegzálhat, hogy ne használják a „monster” szót a címeikben?!

Nem ez az első alkalom, hogy a Monster Energy italmárka a szóhasználat miatt megy neki egy fejlesztőnek, de ez a mostani eset különösen gáz.

 

 

A Monster Energy a játékosok italaként hirdeti magát. Bizonyára észrevettétek már különböző események szponzoraként, sőt, néhány játékban is elhelyezték – leginkább a Death Strandingban. Azonban annak ellenére, hogy kifelé a játékosoknak szánt márka imázsát mutatja, a cég nem igazán kedveli a videojáték-fejlesztőket. Az energiaital ismét nekiment egy fejlesztőnek, amiért az a „Monster” szót használta a játék címében.

Legutóbb 2020-ban történt ilyesmi, amikor az italmárka a Gods and Monsters elnevezés – az Immortals Fenix Rising eredeti neve – miatt került összetűzésbe a Ubisofttal.

Akkor a Monster azt állította, hogy a védjegy túlságosan hasonló, és összezavarná a felhasználókat. Persze senki se szeretné, ha valaki a zavarodottság miatt felhörpintene egy játéklemezt vagy beletöltene egy italt a konzoljába…

A Monster Energy ezúttal úgy döntött, hogy a Glowstick Entertainment nevű indie-fejlesztő céget veszi tűz alá. Méghozzá a Dark Deception: Monsters & Mortals címe miatt. Az alapító és vezérigazgató Vincent Livings szerint a Glowsticknek küldött túlzó megegyezési feltételek szerint a stúdiónak cserébe azért, hogy használhassa a jelenlegi nevet, tartózkodnia kell attól, hogy bármilyen más játékot a „Monster” szó valamely változatával nevezzen el.

Livings úgy döntött, hogy inkább harcol az ügyben, minthogy engedjen a Monster Energy követeléseinek. Emellett azt is tweetelte, hogy mindent meg fog osztani, amit a Monster ügyvédjeitől kap. Így más fejlesztők, akiket zaklatnak, megismerhetik a taktikájukat.

„Arra is rákényszerít minket, hogy beleegyezzünk, hogy soha többé nem használunk zöld-fehér logót fekete háttéren egyetlen játékban sem, amit valaha is készítünk. Tehát a zöld és a fehér színek is az övék, úgy tűnik” – tweetelte Livings, felfedve a márka további követeléseit.

„Minden olyan logót, amely Monster stílusú betűtípust tartalmaz, megtévesztően hasonlónak fognak tekinteni a Monster Energy logójához. Követeli, hogy soha ne használjunk ilyet a jövőbeni játékokhoz. Ez azt jelenti, hogy követelhetik, hogy változtassuk meg a Dark Deception logóját is. Ez széles körben alkalmazható.” Azzal, hogy elfogadja ezeket a feltételeket, a Dark Deception: Monsters & Mortals soha nem kaphat olyan folytatást, amelyben a „Monster” szó szerepel.

Forrás: PC Gamer, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu