A siralmas PSVR2 eladások miatt visszavenne a Sony a termék gyártásából?

TECH HÍREK – Néhány fontos üzleti bennfentes által terjesztett pletyka szerint a Sony csökkentheti a PSVR2 idei gyártási terveit.

 

 

Bár ez egy pletyka, amelyet néhány kulcsfontosságú bennfentes terjeszt, egy olyan üzenet kering, amely azt sugallja, hogy a Sony csökkentheti a PSVR2 gyártási terveit. A Playstation VR2 a Sony eredeti virtuális valóság headsetjének folytatása volt az év elején. Több okból kifolyólag nem biztos, hogy olyan jól indul, mint amire a vállalat számított. Már ha a pletykák igazak.

Amikor a Playstation VR2 februárban megjelent, csak néhány említésre méltó induló címet tartalmazott, amelyek közül a legjelentősebb a Horizon Call of the Mountain volt, és az árcédulája is borsos 549,99 dollár szerepelt.

Bár sok PlayStation-rajongó már frissített a PS5-re, és talán már készen áll a PS4 PS VR frissítésére. A konzolszerű árképzés talán visszatartja a telepítők egy részét a továbbfejlesztett technológia átvételétől. Február végéig a Sony mindössze 270 000 darab PSVR2-t szállított le. Ez olyan pletykákat indított el, amelyek egyre inkább teret nyernek annak ellenére, hogy a Sony tagadja az ilyen drasztikus módosításokat.

A PlayStation VR2 megjelenése körül Takashi Mochizuki, a Bloomberg elemzője azt sugallta, hogy a Sony csökkenti a virtuális valóság eszköz gyártását. Ezt a technológiai vállalat később tagadta. Nem Mochizuki az egyetlen ismert üzleti bennfentes, aki a PlayStation VR2-ről és az esetleges gyártási változásokról beszélt. Például Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője is hozzátette a saját nézőpontját a hardver esetleges lassú bevezetéséhez. Kuo szerint a Sony idén 20%-kal csökkenti a PSVR2 gyártását. Mindezt a PS5 nagy teljesítményű kiegészítője iránti kereslet alapján látszólag elmozdult eladási becslések alapján.

Kuo tovább részletezte a PlayStation VR2-vel kapcsolatos elemzését, azt állítva, hogy a Meta Quest Pro és a Kínában népszerű Pico headset alacsony eladásai azt tükrözik, hogy a virtuális valóság nem „sztártermék”.

Az Apple-re, mint a kiterjesztett és virtuális valóság befektetőinek utolsó potenciális reményére mutatva Kuo továbbra is bízik abban, hogy egy jövőbeli bejelentési esemény ismét fellendítheti az érdeklődést a technológia iránt. Egyelőre nem világos, hogy a Sony ennyire le kívánja-e csökkenteni a gyártást, vagy a jelenlegi számok fenntartását tervezi.

Most a technológiai iparág számos vezetője a VR-re és a metaversumra összpontosít. Az olyan vállalatok, mint a Meta és a Sony, talán szélesebb közönségre számítottak a legújabb headsetjeik számára, mint amennyivel találkoztak. Bár több neves bennfentes is beszél a PlayStation VR2-ről és a 2023-as gyártási ciklusról. Egy jövőbeli Sony eredményjelentésig azonban mindez csupán pletyka.

Forrás: Push Square

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu