Meglepő fejlemény a PlayStation 5 eladások terén!

TECH HÍREK – Annak ellenére, hogy a Sony PlayStation 5 eladásai a termék életciklusának kezdetén ellátási lánc problémákkal küzdöttek, mára már megelőzték a PlayStation 4 eladásait.

 

 

Egy meglepő új jelentésből kiderül, hogy a PlayStation 5 eladásai mostanra meghaladták a PlayStation 4 eladásait annak élettartamának ugyanezen időszakában. Mindez azt mutatja, hogy a játékosok alig várják, hogy hozzájussanak a Sony legújabb konzoljához. A hír alig néhány hónappal azután érkezett, hogy a SIE elnöke, Jim Ryan a CES 2023 kiállításon színpadra lépett. Ott gyakorlatilag bejelentette, hogy a PS5 konzolhiánynak vége, és kijelentette, hogy a játékosoknak „sokkal könnyebb dolguk lesz a jövőben”.

A Circana piackutató cég, korábbi nevén az NPD Group legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy a Sony PlayStation 5 eladásai mostanra már meghaladják a PlayStation 4 eladásait annak életciklusának ugyanezen pontján.

A hírt a Circana ügyvezető igazgatója, Mat Piscatella osztotta meg a Circana 2023. márciusi amerikai játékpiaci megállapításait áttekintő Twitter-szál részeként. Piscatella kijelentette, hogy a PS5 eladásai „mostanra időarányosan (29 hónapja a piacon) meghaladták a PlayStation 4 eladásait”. A szál azt is megjegyezte, hogy a PS5 mind márciusban, mind 2023 egészében eddig a „legjobban fogyó hardverplatform volt darabszámban és dollárban”.

A PlayStation 5 gyors eladásai minden bizonnyal örvendetes hírek a Sony számára. A vállalat olyan várva várt exkluzív címek kiadására készül az elkövetkező években, mint a Marvel’s Spider-Man 2 és a Death Stranding 2. Ám ahogy a játékosok végre hozzájuthatnak az áhított konzolhoz, hiszen egyre több példány jelenik meg a kiskereskedelmi polcokon, az alap PS5 máris a kifutóban lehet. A legutóbbi jelentések szerint a Sony új PlayStation hardveren dolgozik.

A pletykák szerint a vállalat a konzol egy új verzióját adhatja ki, amely teljesen elkülönül a PS5 Pro várható hardverfrissítésétől.

Az iparági eladási adatok és a közeljövőben érkező számos nagyszabású konzol-exkluzivitás révén a PlayStation 5 a vállalat eddigi legsikeresebb konzoljának ígérkezik. A hír a játékosok számára is győzelmet jelent. Hiszen a több eladott konzol valószínűleg a fejlesztők nagyobb érdeklődését is jelenti a konzolokra szánt játékok készítése iránt. Hogy a nemrég egy szabadalomban felfedett, szokatlan hőmérsékletet változtató PlayStation-vezérlők segítenek-e tovább serkenteni az eladásokat, azt még nem tudni. Ám a PS5 feltehetőleg még nagy jövő előtt áll.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu