Kimagaslóan megugrott a PlayStation 5 teljesítménye az Egyesült Királyságban

2023 első negyedévében a Sony nem két számjegyű növekedést volt képes összehozni…

 

Ha a 2022 január-március időszakkal összehasonlítjuk 2023 első három hónapját, a Sony konzolja elrugaszkodott az eddigi eredményeitől. A Gamesindustry beszámolt az Egyesült Királyság, a játékipar egyik legfontosabb területe (nem csak fogyasztó, hanem a fejlesztés szempontjából is!) szituációjáról. A PlayStation 5 kb. a hátán viszi el az eredményeket, ugyanis egy év alatt a Sony konzoljából 180%-kal fogyott több (januárban is volt már erre utaló jel, amikor 2022 januárjával összevetve 202% volt a növekedés mértéke)! Ennek statisztikailag is érthető módon mellékhatása is van: a két rivális teljesítménye visszaesett.

A Nintendo Switch esetében ezt el is tudjuk fogadni, mivel hat éves a platform, és nemsokára itt van a következő nagy exkluzívja, a szinte biztosan killer appá avanzsáló The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (a nagy N még a Discordot is felkereste egy szivárogtató miatt, erről az ijesztő témáról tegnap esett szó), így ez még csavarhat egyet a platform teljesítményén. A Switch eladásai 25%-kal csökkentek. A harmadik helyre szorult az Xbox Series, és ennek értékesítései 18%-kal redukálódtak. Szóval a Sony elég erősen torkon ragadta az ottani piacot…

A játékeladások mindössze 1%-kal is. de növekedtek az év első negyedévében (és ezt főleg a Hogwarts Legacy hozta össze; a Red Dead Redemption 2 óta ez az első ilyen jó eladásokat produkáló játék, ami nem a FIFA vagy a Call of Duty licencből származik). A Resident Evil 4 Remake nem hozta a második és harmadik részből készült felújítások teljesítményét, de mégis elvitte a márciust. Íme az előző havi top 10, zárójelben a kiadóval:

  1.         Resident Evil 4 (Capcom)
  2.         Hogwarts Legacy (Warner)
  3.         FIFA 23 (Electronic Arts)
  4.         WWE 2K23 (Take-Two)
  5.         Grand Theft Auto V (Take-Two)
  6.         Tchia (Kepler)
  7.         Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)
  8.         Red Dead Redemption 2 (Take-Two)
  9.         Metroid Prime Remastered (Nintendo)
  10. NBA 2K23 (Take-Two)

 

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu