Az Indiana Jones és a sors tárcsája egy fontos területen hű lesz a korábbi filmekhez!

MOZI HÍREK – Az Indiana Jones és a sors tárcsája rendezője, James Mangold máris ízelítőt ad a film nyitójelenetéből. Ez egy 25 perces akciójelenet lesz, amelyben egy „megfiatalított” Harrison Ford szerepel.

 

 

James Mangold rendező az Indiana Jones és a sors tárcsája 25 perces nyitójelenetéről mesélt. Harrison Ford először az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben öltötte magára Indy ikonikus kalapját. Ezután még háromszor játszotta el a karaktert, mielőtt a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után úgy tűnt, örökre szögre akasztotta az ostort. De az esélyek ellenére Ford Indiana Jones-a visszatér még egy kalandra az idén nyáron bemutatott ötödik Indy-filmben. A mozi a népszerű „kortalanítási” technológiát alkalmazza egy flashback jelenetben, amelyben a 2. világháború korabeli Jones ismét a nácik ellen harcol.

Az Indiana Jones és a végzet tárcsája című filmben valóban új ember veszi át a gyeplőt Steven Spielberg rendező távozása után, de a frissen érkezett Mangold tudja, mitől működik egy jó Indy-film, ahogy azt a film klasszikus nyitójelenetét idéző legutóbbi megjegyzéseivel is jelezte.

A Total Filmnek (a GamesRadaron keresztül) nyilatkozva Mangold beszélt arról, hogy milyen öregedésgátló technológiával sikerült több évtizedet lefaragni a sztár Fordból. A rendező arról is beszélt, hogy az új technológiával való könnyed bánásmódja lehetővé tette számára, hogy egy olyan nyitó akciójelenetet készítsen, amely régi vágású Indiana Jones-izgalmat nyújt. Ez fontos, mert a film ezután egy későbbi korszakba és egy másik Joneshoz tér át. Íme, mit mondott Mangold:

„Ez egy hihetetlen technológia volt, és sok szempontból egyszerűen nem gondoltam rá. Csak a forgatásra koncentráltam, ami [körülbelül] egy 25 perces nyitó extravaganza volt, és ez volt az esélyem, hogy csak úgy elengedjem magam. A cél az volt, hogy a közönségnek egy teljes értékű ízelítőt adjak abból, amit annyira hiányoltak. Mert aztán, amikor a film 1969-ben érkezik, alkalmazkodniuk kell ahhoz, ami most van, ami más, mint ami volt.”

Az eredeti Az elveszett frigyláda fosztogatói sok mindenről emlékezetes, de vitathatatlanul a legikonikusabb képsorok a nyitójelenetből származnak, amelyben Jones egy elárasztott dél-amerikai sírkamrát fosztogat.

Célja, hogy megszerezzen egy csillogó aranybálványt, de ennél fontosabb, hogy remek intró a karakternek. Az 1984-es első folytatás, az Indiana Jones és a végzet temploma folytatta a sorozat James Bond-szerű nyitójelenetének hagyományát. Egy újabb vad szekvenciával. Kate Capshaw zenés száma, egy őrült slapstick csetepaté. Azután egy autós üldözés a repülőtérre, Ke Huy Quan Short Roundjával a volánnál. Az utolsó kereszteslovag flashback-nyitójelenete pedig végképp felejthetetlen.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu