Adócsalás miatt börtön és jelentős adósság egy volt Apple-alkalmazottnak!

Ebben az esetben legalább meg tudjuk érteni a hatalmas adósságot a börtön mellett, miközben a Gary Bowser-Nintendo ügyben embertelennek lehet ezt a szituációt nevezni.

 

Az Apple nemzetközi ellátási láncánál dolgozott Dhirendra Prasad, akit tavaly márciusban csalásért elítéltek, miután bűnösnek vallotta magát. Tizenhét millió dolláros értékben trükközött, és a legfrissebb ítélet szerint Prasadnak a börtönbüntetésen túl vissza kell fizetnie élete végéig azt, amit az Apple-től lenyúlt, és az amerikai adóhatóságnak, az IRS-nek is perkálnia kell.

Prasadnak három évig kell rács mögött lennie, és több mint tizenkilenc millió dollárt kell az Apple-nek és az IRS-nek összesen visszafizetnie. Így írt az Egyesült Államok ügyészsége az ügyről: „Dhirendra Prasadot három év börtönbüntetésre ítélték, és 19270683 dollár visszafizetésére kötelezték az Apple, Inc. több millió dolláros visszaélésre irányuló összeesküvés és az ezzel kapcsolatos adóügyi bűncselekmények miatt, jelentette be Ismail J. Ramsey, az Egyesült Államok ügyésze és Darren Lian, az Internal Revenue Service-Criminal Investigation (IRS-CI, az adóhivatal bűnügyi nyomozói) különleges ügynöke.”

Az Apple 17398104, míg az IRS 1872579 dollárt követel Prasadtól. igaz, nem egyedül követett el ekkora csalást, ugyanis Robert Gary Hansen és Don M. Baker is segített neki. Mindketten beismerték bűnüket, és ők is ítéletet kaptak. Ők hárman egy fedőcéget hoztak létre, amivel pénzmosást hajtottak végre, hiszen itt rejtették el a milliókat: „Prasad kihasználta pozícióját, és két különböző Apple-szállítóval összeesküdött az Apple becsapására: kenőpénzeket fogadott el, alkatrészeket lopott, számlákat állított ki, és arra késztette az Apple-t, hogy olyan termékekért és szolgáltatásokért fizessen, amelyeket soha nem kapott meg. Ennek következtében az Apple több mint tizenhét millió dolláros veszteséget szenvedett el. Amellett, hogy Prasad két különálló bűnszövetkezetben vett részt az Apple beszállítóival, azt is elismerte, hogy adócsalást követett el a csalásaiból származó bevételek után,” írta az ügyészség.

Prasadnak amúgy 5491713 dolláros további adóssága van, ugyanis ebben az értékben vett tárgyakat az illegális tevékenységeiből, de ezekről lemondott. Plusz 8133005 dollárral viszont még tartozik, ugyanis három évvel az Apple-höz való csatlakozása után, 2011-ben már elkezdett csalni… (2008 és 2018 között dolgozott ott)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu