Shadowman: Darque Legacy: nos, harmadszor is jön a másvilág [VIDEO]

A Valiant Entertainment kilcenszelte a Blowfish Studiosnak a képregény IP-jét, így két évtizednyi csend (és egy időközben kiadott első rész remasterelt kiadása) után harmadszor is mehetünk a másvilágba…

 

A Shadowman: Darque Legacy (a kiejtés „dark”, így egyfajta sötét hagyatéknak mondhatnánk az alcímet, ami passzol a franchise-hoz…) egy új, eredeti történet lesz, így valószínűleg Mike LeRoi nem lesz itt, ahogy az első két játékban. A Boniface család évszázadokon át sötét örökséget hordozott: a Shadowman (Árnyékember) az ő klánjukból származik. Ő a világok között járkál, és arra esküdött fel, hogy megőrzi a fátylat élet és halál között. Az ebben a szerepén újonc Jack Boniface egy olyan növekvő gonoszság útjában van, amely mindent fenyeget, amiért elődei harcoltak.

A játékban párbajozhatunk a rémisztő ellenségek ellen, és elvileg kihívást jelentő, zsigeri harcokra számíthatunk (ez az előző két részben nem így volt). Csapjunk össze a fanatikus Brethren szektásokkal a kalapácsforgató vadállatoktól a varázslatos nekromantákig, és harcoljunk a leghitványabb mélységekből előcsúszott, igazán nyomorult lényekkel. Mindezt természetesen a tradicionális Shadowman-fegyverek segítségével is elkövethetjük majd. Fedezzük fel a változatos helyszíneket is. Liveside, az élők világa tele lesz élénk, részletes lokációkkal, majd gázoljunk át sötét tükörképeiken Deadside, a másvilág pokoli birodalmában. Váltogassunk a birodalmak között, hogy egyedi környezeti rejtvényeket oldjunk meg. Lesz egy RPG-szerű karakterfejlődési rendszer is, így Shadowman erősöbbé válhat (ez régebben is a játékok része volt), hogy új képességeket szerezzen.

A stúdió szerint a Shadowman: Darque Legacy pulzáló horror-akció lesz magával ragadó karakterekkel és párbeszédekkel, mind ezt egy idegfagyasztó feszültséggel teli atmoszférában. A harcok kihívást fognak nyújtani, de mégis könnyen elsajátíthatóak és jutalmazóak lesznek. Kiemelték, hogy közelharcról van szó. Ez is változásnak hat. Bossfightok is lesznek, akik Deadside legsötétebb bugyraiból származnak, és naná, hogy démoniak lesznek.

A Shadowman: Darque Legacy PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam, Epic Games Store) készül. Megjelenési dátuma még nem ismert.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu