A galaxis őrzői 3: elképesztő bevételt produkált a film a nyitóhétvégén!

MOZI HÍREK – A galaxis őrzői 3 összesen 282 millió dolláros globális nyitó hétvégi bevételt könyvelhetett el a nemzetközi jegypénztáraknál!

 

 

A Disney/Marvel-féle A galaxis őrzői 3 a becslések szerint 282,1 millió dolláros globális nyitást ért el. Ez messze felülmúlja az előrejelzéseket, amelyek az ázsiai piacok, különösen Kína és Korea bizonytalanságára tekintettel óvatosak voltak. Végül is 28,1M dollárral és 13,6M dollárral túlszárnyalták. A nemzetközi bevételi hétvége 168,1M dollár volt 52 különböző piacon.

A tengerentúli start 70%-kal előzte meg A galaxis őrzői első filmjét, és hasonlóan teljesített a második részhez (amely számos piacon a május elsejei ünnepek előnyeit élvezte). Ha Kínát kivesszük az összehasonlításból, akkor a harmadik rész nyitóhétvégéje 98%-kal előzi meg a GOTG-t és 13%-kal a GOTG2-t.

Végül minden régióban a vártnál magasabb lett a bevétel. A James Gunn rendezte filmet erős propaganda segítette. Japán (ahol a Super Mario Bros Movie volt a legjobb), Szaúd-Arábia (John Wick: 4. fejezet) és Egyiptom (Evil Dead Rise) kivételével az összes piacon első helyen debütált a nem helyi film.

A GOTG3 számos piacon, köztük Olaszországban, Spanyolországban, Ausztráliában, Japánban, Koreában, Brazíliában és Mexikóban az előző rész fölé került.

A top 5 piac a nyitóidőben a következő: Kína (28,1 millió dollár), Nagy-Britannia (14,7 millió dollár), Korea (13,6 millió dollár), Mexikó (13 millió dollár) és Franciaország (8,2 millió dollár).

Az IMAX-ben A galaxis őrzői 3 82 piacon 1550 mozivásznon 25 millió dollárt hozott, ezzel a formátum 2023-as legnagyobb globális eredményét érte el. Valamint a Bosszúállók: Végjáték óta a 3. legmagasabbat a Marvel számára. A tengerentúlon 14,3 millió dolláros bevételt ért el.

Ami pedig az Illumination/Nintendo/Universal The Super Mario Bros Movie című filmjét illeti, az újabb 50,3 millió dollárt hozott 79 tengerentúli piacon. Ezzel a tengerentúlon 637,2 millió dollárra, világszerte pedig 1,155 milliárd dollárra emelkedett. Világviszonylatban ez már az 5. legnagyobb animációs film, és az Universal 2. legnagyobb animációs filmje.

Forrás: CNBC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu