Megérkezett az Access controller a PS5-höz: így néz ki az új, testreszabható vezérlőkészlet

A Sony bemutatta az Access controller nevű új kiegészítőjét a PlayStation 5 konzolhoz, amely egy testreszabható, akadálymentesített vezérlőkészlet. A készlet célja, hogy a fogyatékkal élő játékosok számára is elérhetővé tegye a PS5 játékélményét.

 

A Sony még januárban jelentette be a Project Leonardo néven futó projektet, amely egy új vezérlőkészletet fejlesztett ki a PS5-höz. A készlet most hivatalosan is megkapta az Access controller nevet, és a Sony részletesen bemutatta annak funkcióit és dizájnját.

Az Access controller egy moduláris vezérlőkészlet, amelynek minden eleme cserélhető és testreszabható. A készlet tartalmaz egy központi egységet, amelyen négy gomb és egy analóg kar található, valamint különböző formájú és textúrájú gomb- és karvégződéseket, amelyeket a játékosok saját igényeik szerint cserélhetnek ki. A központi egység bármilyen irányban elhelyezhető egy sík felületen, egy kerekesszékes tálcán vagy egy AMPS mintázatú tartón.

Az Access controller továbbá négy 3,5 mm-es bemenettel rendelkezik, amelyekhez további gombokat, kapcsolókat vagy más kompatibilis kiegészítőket lehet csatlakoztatni. A PS5 konzol beállításain keresztül lehet konfigurálni ezeket a bemeneteket, valamint a központi egység gombjainak funkcióit is. A játékosok akár 30 különböző profilt is létrehozhatnak és tárolhatnak az Access controlleren, és egy dedikált gombbal gyorsan váltogathatnak közöttük.

Az Access controller ráadásul más vezérlőkkel is összekapcsolható: akár két Access controller használható együtt egy virtuális vezérlőként, vagy egy vagy két Access controller kombinálható egy DualSense vagy DualSense Edge vezeték nélküli vezérlővel. Így a játékosok hozzáadhatják a rezgésérzékelést, az adaptív ravaszt, a mozgásérzékelést vagy az érintőpadot a saját beállításaikhoz.

A Sony még nem árulta el, hogy mikor és mennyiért lesz elérhető az Access controller a PS5-höz, de azt ígéri, hogy hamarosan több információt is megoszt majd róla.

Forrás: PlayStation Blog

 "Image showing the ability to attach the Access controller to an AMPS mount*"

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu