Cyberpunk 2077: kiderült volna, ki rendezi majd a játék folytatását?!

Úgy hírlik, a Phantom Liberty játékigazgatója állítólag megerősítette, hogy visszatér a szerepkörbe a Cyberpunk 2077 folytatásához.

 

 

A Cyberpunk 2077 DLC Phantom Liberty vezetője, Gabe Amatangelo állítólag megerősítette, hogy továbbra is ő fogja irányítani a CD Projekt Red tervezett folytatását. Bár a játéknak voltak problémái a 2020-as megjelenése óta, úgy tűnik, a CD Projekt Red most már biztos a sorozat irányában. A Phantom Liberty a Cyberpunk 2077 új irányvonalának kezdete lesz. Amatangelo pedig ezt a lendületet viszi tovább a második részbe.

A Cyberpunk 2077 viharos fejlesztési cikluson ment keresztül, ami végül ahhoz vezetett, hogy a csapat több kulcsfontosságú tagja teljesen elhagyta a CD Projekt Redet.

Gabe Amatangelo 2021-ben vette át a Cyberpunk 2077 további irányítását, alig egy évvel azután, hogy a CD Projekt Red felvette. Most úgy tűnik, ő lehet a franchise jövőjének irányítója a CD Projekt Rednél. A Bloomberg munkatársával, Jason Schreierrel beszélgetve Amatangelo elhintette, hogy ő fogja rendezni a Cyberpunk 2077 folytatását. Azt, amelyet 2022 októberében jelentettek be. A folytatásról eddig csak annyit árultak el, hogy a kódneve Project Orion lesz. Illetve, hogy az Unreal Engine 5-re fogják építeni. Mondanom sem kell, hogy a folytatás hatalmas mennyiségű munkát igényel majd. Még évek választanak el attól, hogy akár csak leleplezzék.

Ami azt illeti, hogy Amatangelo hogyan lett a játékszéria jövőjének vezetője a CD Projekt Rednél, az a játék 2020-as fejlesztési állapotánál kezdődik. Amatangelo az iparág veteránja, 10 évet töltött az EA-nál a Mythic Entertainment és a BioWare között. Utána 4 évet a QC Gamesnél játékvezetőként és társalapítóként. 2020-ban, amikor a Cyberpunk 2077 fejlesztése akadozott, Amatangelót kreatív igazgatónak hívták, hogy segítsen a csapatnak újrafókuszálni. Megmutatta a szükséges tapasztalatot ahhoz, hogy ő legyen az új játékigazgatója, amikor Badowski 2021-ben lemondott.

Úgy tűnik, hogy a Phantom Liberty fejlődése az Amatangelo átvétele óta eltelt évek alatt bebizonyította, hogy az új játékigazgató érdemes az új játékra.

A szeptemberben megjelenő DLC teljesen átalakítja a Cyberpunk 2077-et. Több mint három évbe telt, de a rajongók újra izgatottak a játék iránt. A Phantom Liberty még meg sem jelent, és még nem is írtak róla kritikát, de a CD Projekt Red magabiztosnak tűnik Amatangelo munkájában.

Úgy tűnik, maga Amatangelo is elégedett a helyzettel. A Bloombergnek megjegyezte, hogy a CD Projekt igazgatótanácsa minden szükséges időt és erőforrást megadott a csapatnak. Ez azonban nem csak azt jelenti, hogy a játék jobb lesz, mint volt. Amatangelo azt mondja, hogy a CD Projekt Red kultúrájának javításán is dolgozott. Elmondása szerint a Phantom Liberty fejlesztése válság nélkül zajlott. Remélhetőleg a folytatás fejlesztés során is meg fogják tartani mindezt.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu