Asteroid City: döbbenetesen és megalázóan rossz átlagértékelést kapott Wes Anderson filme a Rotten Tomatoes-on!

MOZI HÍREK – Wes Anderson legújabb filmje, az Asteroid City nem aratott osztatlan sikert a kritikusoktól. A Rotten Tomatoes oldalon mindössze 52%-os frissességi mutatóval rendelkezik, ami a rendező eddigi leggyengébb eredménye.

 

Wes Anderson filmjei egyedülállóak a filmvilágban. A rendező sajátos vizuális stílusa, humoros és melankolikus hangulata, valamint sztárparádés szereplőgárdája sok rajongót szerzett neki az évek során. Anderson filmjei általában jól szerepelnek a kritikusoknál is, akik elismerik a rendező kreativitását és eredetiségét.

Azonban az Asteroid City című filmje nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A film egy kitalált amerikai sivatagi városban játszódik 1955-ben, ahol épp a Junior Stargazer kongresszus zajlik. Az ország minden részéből érkező diákok és szülők gyűlnek össze, hogy megcsodálják az égboltot és megismerjék egymást. A film főszereplői Tom Hanks, Scarlett Johansson, Edward Norton, Margot Robbie és Willem Dafoe.

A film nem kapott jó kritikákat, sokan unalmasnak, öncélúnak és túlzsúfoltnak találták. A Rotten Tomatoes oldalon 52%-os frissességi mutatóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kritikusok több mint fele negatívan értékelte a filmet. Ez Anderson eddigi legrosszabb eredménye a weboldalon, még a Petárda című első filmje is jobban teljesített (66%).

A rajongók sem voltak elragadtatva az Asteroid Citytől. A film IMDB-n 6,2-es pontszámot kapott, ami szintén alacsonyabb, mint Anderson korábbi filmjeinek átlaga. Sokan úgy érezték, hogy a film nem hozta azt a varázslatot és mélységet, amit megszoktak Anderson munkáitól.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az Asteroid City egy rossz film lenne. Sokan még mindig élvezték a film látványvilágát, zenéjét és színészi játékát. Anderson stílusa továbbra is egyedi és felismerhető. Talán csak túl magasak voltak az elvárások a rendezővel szemben, vagy talán csak nem találta meg azt a hangot és témát, ami igazán megfogja a közönséget.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu