Vége a mókának: két Forza Horizon játék online szolgáltatásai is leállnak!

A Forza Horizon és a Forza Horizon 2 online szolgáltatásai augusztusban végleg leállnak, jelentette be a Microsoft. A két legendás autóverseny-játék elveszíti az online funkcióit, így a játékosok nem tudnak majd egymással versenyezni vagy letölteni mások által készített tartalmakat. A játékok egyjátékos módja azonban továbbra is játszható marad.

 

A Forza Horizon sorozat a legnépszerűbb autóverseny-játékok közé tartozik, amelyek lenyűgöző grafikával és változatos pályákkal kápráztatják el a játékosokat. A sorozat első két része az Xbox 360 és az Xbox One konzolokon jelent meg, és mindkettő nagy sikert aratott a kritikusok és a közönség körében. A játékokban a játékosok egy nyílt világban versenyezhetnek másokkal vagy egyedül, miközben számos kihívást és küldetést teljesíthetnek.

A Microsoft a hivatalos Forza weboldalon jelentette be, hogy a Forza Horizon és a Forza Horizon 2 online szolgáltatásai 2023. augusztus 23-án leállnak. Ez azt jelenti, hogy ezen a napon utoljára lehet majd használni az olyan online funkciókat, mint a párosítás, a ranglisták vagy a mások által készített tartalmak letöltése. Ezek a tartalmak magukba foglalják például a festéseket, a matricákat, a beállításokat vagy a fotókat. A játékok egyjátékos módja azonban továbbra is játszható marad.

A Microsoft azt is elmondta, hogy a Forza Horizon 2 leállása érinti mind az Xbox 360, mind az Xbox One verziót, valamint az önálló Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious című játékot is. Azok a játékosok, akik már megvásárolták ezeket a játékokat, továbbra is letölthetik őket még a leállás után is. Mindkét játék visszafelé kompatibilis az Xbox Series X|S konzolokkal, és ez a funkció nem lesz érintve a szerverleállás által.

A Microsoft szerint az oka annak, hogy le kell állítani ezeket a játékokat, az az, hogy nagyon kevés játékos használja őket már. Emellett ezeknek a játékoknak és szolgáltatásaiknak az életkora miatt sem garantált az online funkciók elérése még augusztus 23-a előtt sem.

Neowin

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu