Nintendo Switch 2: végre van okunk az örömre?!

Egy részvényesi Q&A során a Nintendo egyik vezetője eloszlatta az aggodalmakat: a Nintendo Switch 2 lehetősége már a horizonton van!

 

 

A Nintendo jó hírekkel szolgál azon rajongók számára, akik abban reménykednek, hogy a Switch után érkező, köznyelvben Nintendo Switch 2-ként emlegetett konzolhoz juthatnak hozzá. A korai vásárlóknak nem kell majd aggódniuk az alacsony készlet miatt. A videójáték-konzolok elérhetősége az elmúlt években nagy beszédtéma volt. Részben a gyártókon kívül álló okok miatt. A Nintendo vezetői azonban remélik, hogy legalább az egyik ilyen problémát közvetlenül is kezelni tudják.

Amikor 2017 márciusában megjelent a Nintendo Switch, azonnal a játékipar egyik megfoghatatlan hardverévé vált. Olyannyira ritka volt, és olyan nagy volt rá a kereslet, hogy a Nintendo elhárította azokat az állításokat, miszerint mesterségesen hamis hiányt teremtett azzal, hogy szándékosan kevesebb konzolt gyártott, mint amennyit a piac igényelt.

Az elképzelés az volt, hogy a Nintendo kevesebb konzollal a piacon több szalagcímet tudott generálni a konzol nagy keresletéről, hogy a konzol kívánatosabbnak tűnjön, mint amilyen az valójában volt.

A Nintendo vezetői gyorsan elutasították ezeket az állításokat. A hiány azonban továbbra is fennállt. Ezt tovább nehezítették az árusítók, akik felvásárolták a készleteket a kiskereskedőknél, és a konzolokat máshol túlzó áron adták tovább.

A részvényesek kérdéseire válaszolva a Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa elmondta, hogy a jövőbeni konzolkiadásoknál a cég azt tervezi, hogy több mint elegendő készlet áll majd rendelkezésre minden olyan játékos számára, aki abban reménykedik, hogy konzolhoz juthat. Furukawa nem árult el konkrétumokat arról, hogy a vállalat pontosan hány konzolt tervez elérhetővé tenni egy adott időpontban. Különösen a megjelenéskor, amikor a kereslet lázasan növekszik. Jelenleg nem tervezik a Nintendo Switch 2 bejelentését.

Furukawa a továbbiakban elmondta, hogy a vállalat azt is el fogja dönteni, hogy „vannak-e más lehetséges intézkedések”, amelyeket a Nintendo az állandó elérhetőség biztosítása érdekében megtehet. Ez a kijelentés, bár homályos, arra utal, hogy a Nintendo stratégiákat tervez, hogy elkerülje a különböző piaci keresleti akadályokat. Azokat, amelyekkel a vállalat az elmúlt években szembesült, mint például a Nintendo Switch chiphiány és a scalperek.

A COVID-19 járvány korlátozta a Nintendo Switch konzolok gyártásához szükséges chipkészletek kínálatát. A hiány a konzolskalpolás óriási fellendüléséhez vezetett. A chiphiány következményei még 2023 elején is érezhetőek voltak. Ekkor a Nintendo a globális félvezetőhiány miatt 22 százalékos visszaesést jelentett a Switch eladásaiban. Csak az idő fogja megmutatni, hogy a Nintendo tervei, miszerint több mint elegendő készletet tartanak majd kéznél, meg fogják-e vágni a Nintendo scalperek terveit.

Forrás: NintendoLife

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu