Nem fogod elhinni, egyszerre hány Assassin’s Creed címen dolgozik a Ubisoft!

Egy új jelentés szerint a Ubisoft jelenleg körülbelül 11 Assassin’s Creed címen dolgozik. Egy korábbi jelentés már azt állította, hogy a Ubisoft bővíti az Assassin’s Creed fejlesztőcsapatát, aminek most már több értelme van, tekintve, hogy több projekt is készülőben van.

 

Az Assassin’s Creed-sorozat már régóta a Ubisoft koronaékszere. A Prince of Persia-sorozat megalapozta a parkour-okkal teli akció-kalandjátékok játékmenetét, amit az Assassin’s Creed a következő szintre emelt a magával ragadó történettel, a világ dizájnjával és a csiszolt lopakodós játékmechanikával. Ráadásul az Assassin’s Creed Valhalla lett a Ubisoft első milliárd dolláros játéka, ami elég ok volt arra, hogy a francia fejlesztő megduplázza a legkelendőbb franchise-ját. Következésképpen pontosan ezt teszi, hiszen a hírek szerint jelenleg is több Assassin’s Creed címen dolgozik.

Az Insider Gaming beszámolója szerint a Ubisoft jelenleg 11 Assassin’s Creed címen dolgozik, köztük a hamarosan megjelenő Assassin’s Creed Mirage-on. A Mirage-on kívül három másik cím van jelenleg gyártásban: Assassin’s Creed Nexus, Assassin’s Creed Codname Jade és Assassin’s Creed Codename Red. Két játék ebből a sorból, a Codename Hexe és a Codename Invictus a hírek szerint már az előgyártásnál is tart. Emellett három játék, a Nebula, a Raid és az Echoes kódnevű játékok is a koncepció fázisában vannak, a Raid és a Nebula többjátékos Assassin’s Creed címek. A jelentés azt is megemlíti, hogy a VR-játék folytatásáról, az Assassin’s Creed Nexusról már belső megbeszélések folynak. Egy másik cím, amelyről azt pletykálják, hogy fejlesztés alatt áll, az Assassin’s Creed Black Flag remake, amely Edward Kenwayt vezette be a franchise-ba. Érdekesség, hogy a Black Flag egyben minden idők ötödik legnagyobb példányszámban eladott Ubisoft-játéka is, mintegy 15 millió eladott példánnyal, ami nagyban hozzájárulhat a visszatéréshez.

Fontos részlet ebben a felállásban, hogy a játékok többjátékos és egyjátékos címek keverékei, az egyik játékot pedig mobilra is fejlesztik. Az Assassin’s Creed a 2011-ben megjelent Assassin’s Creed Brotherhooddal vezette be először a többjátékos módot, de a módot az Assassin’s Creed Unity népszerűsítette, amelynek még nyolc évvel a megjelenése után is vannak aktív játékosai. Jelentős népszerűségre azonban nem tett szert, annak ellenére, hogy számos rajongó értékelte az innovatív játékmenetet, így érdekes lesz látni, hogyan közelít a Ubisoft egy teljes többjátékos játékhoz a sorozatban.

Az, hogy a Ubisoft az Assassin’s Creed-sorozatra fogadkozik, pénzügyileg értelmes, de egyben zavarba ejtő is, mivel más IP-kre is koncentrálhatnának. Tavaly a Ubisoft körülbelül hét játékot törölt, és a Prince of Persia: Sands of Time remake jövője is bizonytalan. Ugyanakkor a hírek szerint két új Far Cry-játékon is dolgozik, ami miatt a rajongók azon tűnődnek, vajon a fejlesztő képes lesz-e kezelni egy ilyen kiterjedt névsort további törlések nélkül.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu