Készül a harmadik A Plague Tale?

Érdekes, ha valóban efelé tapogatózik az Asobo Studio, de mivel A Plague Tale: Innocence, az első rész sok díjat elnyert, és a második, Requiem alcímű felvonás sem volt rossz, valahol érthető, hogy miért akarnak trilógiát csinálni…

 

Az Asobo Studio weboldalán, továbbá a LinkedInen is felbukkant több álláshirdetés. Ezek közül sok a Microsoft Flight Simulatorra vonatkozik (ugyanis igen, ugyanarról a stúdióról van szó!),de néhány állásajánlat A Plague Tale-csapathoz keres embereket. A nyitott, számunkra releváns pozíciók: vizuális effektekért felelős művész, senior játéktervező, senior mesterséges intellligencia-progamozó, senior játékmenet-animátor.

A senior játéktervezői állásajánlat megemlíti, hogy a sikeres jelentkezőnek meg kell erősítenie A Plague Tale: Requiem csapatát, ahogy az a fejlesztést megelőző, pre-produkciós fázisban van, és pozitívumnak számítana, ha játszottunk a két játék valamelyikével, esetleg ismerjük a narratívára építő kalandjátékokat. Tavaly novemberben hasonló állásajánlata volt az Asobo Studionak. A Plague Tale: Requiem már megjelent, így annak már nincsen pre-produkciós folyamata. Csak egy új játéknak lehet, ami meglepő, mert eközben az Asobo a Microsoft Flight Simulatorra sokkal nagyobb hangsúlyt fektet (és oda több embert is keresnek).

A stúdió nyíltan nem mondta ki, hogy készül a harmadik epizód, de Kevin Choteau, a rendező nem sokkal A Plague Tale: Requiem megjelenése előtt mondta, hogy bár a történetnek ezzel a játékkal vége van, nem fogják becsukni az ajtót, ugyanis várják a játékosok visszajelzését. Mivel OpenCriticen az átlagpontszáma 84 (az 1-100-as skálán), a sajtó így kifejezetten jól fogadta az októberben megjelent játékot, ami két hét alatt elért 1 millió játékoshoz, igaz, az Xbox Game Passon való jelenlét is ebben segédkezett.

Ha készül a harmadik A Plague Tale, arra még 2-3 ávet várnunk kell, és a Requiem stáblistájának végén arra utaló jelenetbe futottunk, hogy ez egy másik időszakban, vagy akár napjainkban is játszódhat. Majd meglátjuk, hogy végül mit hoz össze a stúdió, addig pedig csak várni tudunk.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu