Az ASUS végre beismerte, hogy mennyire veszélyes a ROG Ally használata!

TECH HÍREK – Ez már hivatalos: az ASUS elismerte, hogy a ROG Ally időnként barbecue-t játszhat az SD-kártyánkkal!

 

 

Az ASUS most megerősítette, hogy a ROG Ally kézi készüléknek gondja van a hőleadással. Ha nincs szerencséd, ez a probléma egy törött microSD-kártyához vezethet. A problémáról már több érintett felhasználó is beszámolt az interneten. Ám most a cég is megszólalt, és elárulta, hogyan fogják orvosolni a problémát.

A jó hír az, hogy a javítás már úton van. A rossz hír, hogy ez hatással lehet a ROG Ally zajszintjére.

Bár a ROG Ally a Steam Deck legnagyobb riválisa, természetesen nem hibátlan – és ezt most a cég is elismeri. Whitson Gordon szerint, aki a Discordon osztotta meg az ASUS közleményét (amelyet később a Tom’s Hardware is megosztott), a MicroSD kártyaolvasó problémákat okozhat.

„A belső tesztek megerősítése után bizonyos hőterhelési körülmények között az SD-kártyaolvasó meghibásodhat” – áll Gordon közleményében. Bár ez elég homályos, de egybevág a korábbi felhasználói panaszokkal.

Úgy tűnik, a probléma oka, hogy az SD-kártyaolvasó a konzol belsejében – szó szerint – forró helyen található. Közel a tápellátó VRM-ekhez. Úgy tűnik, hajlamos a benne lévő kártya számára biztonságosnál jobban felmelegedni. A Tom’s Hardware szerint néhány érintett felhasználó képes lehet újra felhasználni ezeket a kártyákat egy másik eszközben. Azonban más esetekben az SD-kártyákat meg kell semmisíteni, miután megpróbálták használni őket a ROG Ally belsejében. Az SD-kártyaolvasónak valóban komoly hőmérsékletet kell elérnie.

Szerencsére az ASUS azt állítja, hogy hamarosan kiad egy frissítést, amely orvosolja a problémát. A frissítés optimalizálja a ventilátorok sebességét, hogy javítsa a hőérzetet. Ezzel megmentheti az összes SD-kártyát a leégéstől. Persze van egy hátulütője is. Ha a ventilátorok órajele magasabb, a kézi számítógép zajos lehet. Vagy legalábbis zajosabb, mint most. Mindent egybevetve, egy kicsit több ventilátorzaj kis ár azért a tudatért, hogy semmi sem ég le a játékkonzol belsejében. Így ez egy jó kompromisszum, ha a zajszint nem lesz a mércén felül.

Fontos még, hogy amennyiben ROG Ally-tulajdonos vagy, és úgy véled, hogy az SD-kártyaolvasó meghibásodott, az ASUS visszavételi (RMA) programot indít.

Ennek segítségével az érintett fogyasztók vagy kicserélhetik hibás készüléküket, vagy visszatérítést kaphatnak. Az Egyesült Államokban élő felhasználóknak a [email protected] címen kell jelentkezniük. A világ többi részén élőknek azt tanácsolják, hogy forduljanak a helyi ASUS ügyfélszolgálathoz.

Forrás: Tom’s Hardware

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu