Asus ROG Ally: egy firmware frissítés erősített teljesítményén

TECH HÍREK – Az Asus handheld PC-je így akár 20%-kal jobb teljesítményre is képes, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a megfelelően erős hardver mellé jól optimalizált szoftverre is szükségünk van!

 

Dave2D videója hívta fel a figyelmet arra, hogy az Asus új rendszerszoftver-frissítést tett közzé a Steam Deck riválisának tekinthető hendheldjének, a ROG Ally-nak, aés ez az alacsonyabb fogyasztási (TDP) szinteken orvosolja a teljesítménybeli problémákat, így akár 20%-os javulásról is beszámolhatunk. Eddig ugyanis a Steam Deckkel nem volt képes felvenni a versenyt alacsonyabb fogyasztási szinteken, holott az Asus ROG Ally egy AMD Ryzen Z1 APU-val rendelkezik, és ez jóval feljettebb a Valve készülékében található AMD Van Gogh APU-jánál (ebben egy négymagos Zen 2 achitektúra van feleannyi CPU maggal és négy GPU klaszterrel).

Annyira jó hatású volt az új firmware az Asus készülékére, hogy a handheld PC ezzel képes versenyezni a jelenleg csúcskategóriás AMD APU-val (Ryzen 7 7840U) rendelkező Ayaneo 2S-sel. Ám 3W-os fogyasztáoon továbbra is a Steam Deck jár az élen, igaz, a benne levő APU direkt az alacsony feszültségen is működőképes, hiszen így lett tervezve, mert így hosszabb ideig használhatjuk töltés nélkül, ha nincs nagy teljesítményre szükségünk. A jobb teljesítmény esetében pedig már az Asus terméke felé érdemes néznünk.

A firmware frissítése előtt 15W-on a tesztek során a Steam Deck ötből két játékban mutatott fel jobb frame rate-et (Red Dead Redemption 2, 720p, legalacsonyabb grafikai beállítások: 45 FPS, az Asus ROG Ally pedig 41-et tudott; Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, 720p, magas grafikai beállítások: 33 vs. 32 FPS, ez nem nagy különbség). A frissítés után már mindegyik játékban lehagyta a Steam Decket, sőt, egyben azonos frame rate-et (63 FPS) hozott össze mint az Ayaneo 2S (Horizon Zero Dawn, 720p, teljesítményre kihegyezett beállítások), egyben pedig 2 FPS csak a lemaradása (Forza Horizon 5, 720p, magas grafikai beállítások: 59-61). 25W-on viszont az Ayaneo 2S mind az öt tesztelt játékban felülkerekedett az Asus ROG Ally-n… 1-2 FPS-sel.

Úgyhogy az Asus nem tétlenkedik, és ezt jó látni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu