PlayStation Plus Extra/Premium: a 2023 júliusi frissítés

A Sony sajnos továbbra is ódzkodik a transzparenciától: a Microsofttal szemben ők nem hajlandók közleni, hogy a frissítés közben (vagy utána) milyen játékok távoznak a szolgáltatás második és/vagy harmadik szintjéről.

 

A PlayStation Blogon olvasható bejelentés szerint a Game Catalog (amihez a PlayStation Plus Extra és Premium előfizetői férhetnek hozzá) az alábbi játékokkal bővül: The Ascent (PlayStation 5, PlayStation 4), Circus Electrique (PlayStation 4), Dynasty Warriors 9 (PlayStation 4), Dysmantle (PlayStation 5, PlayStation 4), Fast & Furious: Spy Racers Rise of Sh1ft3r (PlayStation 5, PlayStation 4), It Takes Two (PlayStation 5, PlayStation 4), Melty Blood: Type Lumina (PlayStation 4), Monster Jam Steel Titans (PlayStation 4), My Little Pony: A Maretime Bay Adventure (PlayStation 5, PlayStation 4), Samurai Warriors 5 (PlayStation 4), Sniper Elite 5 (PlayStation 5, PlayStation 4), SnowRunner (PlayStation 5, PlayStation 4), SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated (PlayStation 4), Undertale (PlayStation 4), World War Z (PlayStation 5, PlayStation 4).

A Classics Catalog viszont ehhez képest már elszomorítóan gyenge bővítést kap, emiatt pedig joggal kell megkérdezni, hogy mi értelme van a PlayStation Plus Premiumra előfizetni? Három játékot kap ez a lista, és ebből kettő értelemszerűen a TV-sorozat miatt kapott figyelmet a Sony-tól (akik számára a visszamenőleges játéktámogatás lényegében kényszerből valósult meg, mert Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója nem volt oda a régi játékokért). A Twisted Metal és a Twisted Metal 2 a PS1-ről, a Gravity Crash Portable pedig a PlayStation Portable-ről (PSP-ről) csatlakozik (az összes többi címmel együtt július 18-án) a Sony előfizetéses szolgáltatásához.

Érzékelhető az erős egyensúlybeli különbség a PlayStation Plus Extra javára. A Sony nyugodtan megtehetné, hogy a teljes Twisted Metal sorozatot előhúzza a fiókból, mert nem csak két PS1-es játékból áll az IP (volt ott több PS1-es, PS2-es, de még egy PS3-as cím is). De ehelyett alig érkezik valami, és még a PS2-es játékok sem futnak stabilan PlayStation 5-ön, ami finoman szólva is nevetséges.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu