Star Wars Outlaws: hogyan aránylik a játék térképének mérete a legutóbbi Assassin’s Creed-részekhez?

A Ubisoft hamarosan megjelenő Star Wars Outlaws nyílt világát az egyik legnagyobb Assassin’s Creed-játékhoz, az Odyssey-hez hasonlítják.

 

 

Az első nyílt világú Star Wars-kalandot, a Star Wars Outlaws-t nemrég az Assassin’s Creed franchise-hoz hasonlították.

A Star Wars Outlaws Kay Vess történetét követi, aki egy gazfickó, aki a galaxisban szélhámoskodik, miközben a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér eseményei között a Star Wars számos hírhedt bűnözőcsaládjával kerül szembe.

A harcok középpontjában a harmadik személyű blaster-csata áll majd. Kay szőrös társa, Nix pedig segíthet elterelni vagy megtámadni az ellenséget. Az űrharc is nagy szerepet kap az Outlawsban. A játékmenet-trailerben a bolygó felszínéről az űrbe való szinte zökkenőmentes átmenetet láthatjuk.

A játékban sok minden más is lesz. Például a Grand Theft Auto-inspirált körözési rendszer és a speeder bike üldözések. A rajongók kíváncsiak, hogy a játék nyílt világa milyen formájú, szerkezetű és méretű lesz. Az IGN rámutatott az Edge Magazine interjújára, amelyben az Outlaws kreatív igazgatója, Julian Gerighty kifejtette, hogy Kay Vess utazása nem fog egész procedurálisan generált bolygókon átívelni. Minden bolygónak lesz egy-egy nagy, nyitott területe, amit felfedezhetünk. Gerighty az egyes bolygók kiterjedését az Assassin’s Creed Odyssey hatalmas világának, az ókori Görögországnak két régió vagy „zóna” méretéhez hasonlította, amely összesen hét régiót tartalmaz.

„Ez egy durva hasonlat, de egy bolygó mérete talán [megegyezik] az Assassin’s Creed: Odyssey két zónájával… Ez lehet két-három zóna. De ez nem ez a fajta epikus >>egész Anglia újraalkotva<< megközelítés”. – Julian Gerighty, Star Wars Outlaws kreatív igazgatója az IGN-en keresztül.

A Star Wars Outlaws kreatív igazgatója utóbbi megjegyzésével az Ubisoft hírhedten nagy Assassin’s Creed Valhallájára utalt. Utóbbi gyakorlatilag Anglia teljes földterületét újrateremtette. A Valhalla nyitott világa némi kritikát kapott a rajongóktól. Túl nagy volt egy Assassin’s Creed címhez képest. Gerighty biztosította a rajongókat, hogy az Outlawsban az egyes bolygók nyílt területei közel sem lesznek olyan nagyok, mint a Valhalla nyílt világa. Az Outlawsban található bolygók száma egyelőre nem ismert. Azonban lehetséges, hogy a játék összes régiója együtt még nagyobb lesz, mint az Assassin’s Creed Odyssey vagy a Valhalla.

A Star Wars Outlaws leleplezése óta a legelső nyílt világú Star Wars-játékot a Bethesda közelgő, 1000 bolygónyi Starfieldjéhez hasonlítják. Ám a Starfieldről megerősítették, hogy valamilyen procedurális generálást használ egy ilyen kolosszális teljesítmény eléréséhez. Úgy tűnik, hogy Gerighty azt az elvárást támasztja, hogy az Outlaws nyílt világú struktúrája nem ugyanezt a célt tűzi ki, hogy egész bolygókat, rendszereket vagy galaxisokat hozzon létre, így lemondva a procedurális generálás használatáról.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu