Star Wars Outlaws: mekkora szerepet kap a Lázadás a játék cselekményében?

A Star Wars Outlaws a galaxis veszélyes időszakába kalauzolja el a játékosokat, és a Lázadók Szövetsége létfontosságúnak bizonyulhat Kay Vess utazásához.

 

 

A Ubisoft nemrég mutatta be a Star Wars Outlaws-t. Úgy tűnik, hogy pontosan az lehet, amit a rajongók egy nyílt világú Star Wars-játéktól várnak. Ebben a játékosok a tolvaj Kay Vess szerepébe bújva kalandoznak a galaxis alvilági bugyraiban. A játék történetéről egyelőre nem sokat tudni, de biztosan tele lesz minden klasszikus Star Wars-jósággal, amit a franchise rajongói már megszokhattak.

A Star Wars Outlaws egy vadonatúj történetet mesél majd el, amely A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódik.

Bár a történet egy, a Lázadástól független Star Wars karaktert követ majd, a Lázadók Szövetsége valószínűleg szerepet fog játszani a nagyobb narratívában. A Star Wars-galaxisban ez egy olyan zavaros időszak volt, amely a legvalószínűtlenebb hősöktől s megkívánta, hogy fegyvert fogjanak a Galaktikus Birodalom ellen. Ez a kötelesség valamilyen mértékben Vessre is hárulhat, akár szándékosan, akár nem.

 

A Lázadás szerepet játszhat a Star Wars Outlaws-ban

 

A Birodalom visszavágban a Lázadók Szövetsége az eredeti trilógia során mélypontra zuhant. Miután a Lázadók elpusztították a Halálcsillagot, a Galaktikus Birodalom válaszul megtámadta a Hothon lévő titkos bázisukat. Ez arra kényszerítette a lázadókat, hogy elmeneküljenek. Luke Skywalkert, hogy Dagobah felé vegye az irányt, és a galaxis még jobban belesodródott a háborúba. A Lázadók összetörtek, a hősök szétszakadtak. A dolgok innentől kezdve csak rosszabbra fordultak.

Han Solo karbonitba fagyott, Luke nem tudta legyőzni Darth Vadert, a megmaradt lázadók pedig az ismeretlenbe menekültek.

A Jedi visszatér egy évvel A Birodalom visszavág után veszi fel a fonalat. Ez idő alatt sok minden történt. A lázadó flotta képes újjáalakulni, Luke Yodával edz, Leia pedig képes felfedezni Han Solo hollétét. Ezzel együtt a galaxis még jobban belesüllyed a háborúba. A bűnözői szindikátusok, mint például a Crimson Dawn, fegyvert ragadnak a Birodalom ellen. Bár a filmvásznon ebből semmit sem láthattunk, képregények tucatjai dolgozták fel részletesen ezt az időszakot.

 

 

A hivatalos weboldal szerint a Star Wars Outlaws a PC-s játékok egyik legnagyobb terjesztőjét mellőzheti majd, amikor jövőre megjelenik.

 

 

A Star Wars Outlaws ebben a viharos időszakban fog játszódni. A rövid bemutatkozó trailerben volt egy felvétel valakiről, aki úgy nézett ki, mint Han Solo karbonitba fagyasztva. Ez lehet egyszerűen csak egy easter egg, vagy utalhat Kay Vess nagyobb szerepvállalására a Lázadók Szövetségében. A Han Solo utáni vadászat fontos része volt ennek a korszaknak. Vessnek komoly szerepe lehet abban, hogy a lázadók felfedezzék a lázadó hollétét.

 

Kay Vess, a Solo-tolvaj?!

 

Han Solót sokszor költöztették, mielőtt Leia felfedezte őt A Jedi visszatér elején. Miután Boba Fett elvitte őt a Bespinről, a Crimson Dawn elrabolta őt egy bonyolult összeesküvés keretében, hogy rávegye a huttokat, hogy hadat üzenjenek a Birodalomnak. Qi’ra a Solo: Egy Star Wars-történetből megszervezte az egészet, és megpróbálta elárverezni őt. Fettnek sikerült megállítania őt, de ezek az események majdnem tovább sodorták a galaxist a háborúba.

Van rá esély, hogy Kay Vess szerepet játszott akár Solo ellopásában, akár megmentésében, de a játékosoknak csak ki kell várniuk.

Kay Vess abban is szerepet játszhatott, hogy A Birodalom visszavág eseményei után segített a lázadó flotta újraegyesülésében. A lázadók kidolgoztak egy Csillagfény hadművelet néven ismert tervet, amelynek keretében megpróbáltak ellopni egy évszázados droidot Coruscantról. Ennek a droidnak kellett volna segítenie a lázadóknak egy feltörhetetlen kódot létrehozni, hogy titokban újra egyesülhessenek. Vess állítólag az évszázad rablására készül. Ennek a droidnak a Coruscantról való ellopása fontosnak tűnik. Lehet, hogy a bolygó nem a Külső Peremvidéken van, de a Ubisoft nagyon jól elrejtheti a játék tényleges narratíváját.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu