A Star Wars Outlaws kihagyhatja az egyik legfontosabb játék-platformot?!

A hivatalos weboldal szerint a Star Wars Outlaws a PC-s játékok egyik legnagyobb terjesztőjét mellőzheti majd, amikor jövőre megjelenik.

 

 

A Star Wars Outlaws valamikor jövőre jelenik meg PC-re. Azonban lehet, hogy nem lesz elérhető az egyre népszerűbb Steam platformon. Közel két évnyi találgatás után a Ubisoft és a fejlesztő Massive Entertainment a júniusi Summer Game Festen végre leleplezte új, nyílt világú Star Wars-játékát.

Habár a Star Wars Outlaws csak valamikor jövőre jelenik meg, már most sok mindent elárultak a helyszínről, a karakterekről és a játékmenetről.

Amint azt a Ubisoft Forward 2023 élő közvetítésében bemutatták, a játékosok Kayt irányítják majd. Kay különböző munkákat végez a mindenféle Star Wars-bűnözői frakcióknak. Emellett irányítgatja hűséges társát, Nixet, és lebilincselő űrcsatákat vív a hatalmas birodalmi flotta ellen. A Star Wars Outlaws mellékszereplői is sok online vitát váltottak ki. Például azt, hogy Kay titokzatos társa, Jalen gyanúsan hasonlít a régi Star Wars: Jedi Knight játékokból ismert Kyle Katarnra.

Rengeteg rajongó várja már, hogy a játékban felfedezhesse a messzi-messzi galaxis bűnös alvilágát. Ám a cím megjelenésekor talán kihagyja az iparág egyik legjelentősebb digitális platformját. A Ubisoft hivatalos SW Outlaws weboldala felsorolja az összes platformot, amelyen a játék elérhető lesz. Így a PlayStation 5-öt, az Xbox Series X/S-t és a Ubisoft Connectet. A Steamről azonban nincs említés. Pedig ez gyakran a PC-s játékkiadások első számú forrása. Ez egyeseket arra engedett következtetni, hogy a Star Wars Outlaws csak a Ubisoft saját PC-s játékboltjában lesz elérhető a megjelenéskor.

A 2012-ben Uplay néven először bevezetett Ubisoft Connect a kiadó házon belüli központjaként szolgált a digitális játékforgalmazás, az online multiplayer és az achievement/trophy menedzsment terén olyan Ubisoft által kiadott címek esetében, mint az Assassin’s Creed Mirage és a Watch Dogs.

A szolgáltatást azonban az évek során számos kritika érte. Viszont a Ubisoft Connect felhasználói számos funkciót élveznek, például a platformok közötti támogatást. Egy nemrégiben kiszivárgott információ szerint a Ubisoft a Ubisoft Connect átalakítását tervezi, hogy jobban hasonlítson az Epic Games Store-hoz.

Az Epic által kiadott exkluzív játékok, mint például a Fortnite, ellenére elég ritka, hogy egy PC-s videójáték megjelenése teljesen elhagyja a Steamet. Azonban úgy tűnik, hogy a Star Wars Outlaws éppen ezt fogja tenni, amikor jövőre a hipertérbe ugrik.

Forrás: Ubisoft

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu