[UF 2023] Star Wars Outlaws: bemutatkozott a Ubisoft open-world SW RPG-jének játékmenete! [VIDEO]

A Ubisoft Star Wars Outlaws című játékának új gameplay felvételei a Grand Theft Auto franchise-ot idézi, míg a Jedi-játékokhoz hasonlóan újfent kapunk egy apró segítőtársat.

 

 

A Ubisoft frissen leleplezett, nyílt világú Star Wars Outlaws című játéka egy 10 perces gameplay-bemutatót kapott a Ubisoft Forwardon. Ebből kiderült, hogy a játék több területen a Rockstar klasszikusait, a Red Dead Redemption-t meg a GTA-t idézi. Az Outlaws lesz az első nyílt világú Star Wars-játék. Kiemeli a Lucasfilm azon törekvését, hogy az EA Star Wars-exkluzivitásának lejárta után új területekre terjeszkedjen.

A Star Wars Outlaws a főszereplő Kay Vess és szőrös földönkívüli társa, Nix történetét követi, amint átverekszik magukat a galaxison. A lopakodás és a harmadik személyű blaster játékmód keverékével a játékosok a nyílt világot speederbike-on fedezhetik fel. Sőt, még az űrbe is felszállhatnak, látszólag valós időben. Úgy tűnik, az Outlaws még más népszerű játékokból is merít némi inspirációt. Kay Vess betyárként képes lesz kapcsolatokat kialakítani és menedzselni a különböző bűnözői frakciókkal a la Fallout. A fedezékalapú blasterharc némileg a Gears of Warra emlékeztet. Kay még kötelet is dob, hogy Nathan Drake-hez hasonlóan leereszkedjen egy kis szikláról. Azt azonban nem tudni, hogy az Outlawsban nagyobb hangsúlyt kap-e majd az Uncharted stílusú átkelés, mint Star Wars Jedi unokatestvérében.

A felvételeken bemutatott egyik játékmenet-rendszer különösen nagyban emlékeztet a Grand Theft Auto klasszikus, többszintű körözési rendszerére, ahol a játékosok a bűnözői tevékenységük intenzitása alapján további agresszivitási szinteket kapnak a zsaruktól.

Egy helyi bűnözővel és egy birodalmi tiszttel egy privát kantinszobában folytatott savanyú találkozót követően Kay Vess-t körözni kezdi a Birodalom. Amikor kilép az épületből, az egész képernyő élénkpirosra változik, és nagy, vastag betűkkel megjelenik a „Wanted” szó. Ahogy Kay a hajójához rohan, a Birodalom ikonja a képernyő bal felső sarkában megjelenik, a logó körül a hatból három villogó piros sáv kitöltve. „Menekülés a Birodalom elől” olvasható a képernyő túloldalán.

A bolygó feletti izgalmas űrcsatában a Birodalom logójának negyedik sávja világít, mielőtt Kay képes lenne hipertérbe ugrani. Ezután fokozatosan eltűnnek a körözési szintek. Nem tudni, hogy ez a rendszer az Outlawsban csak a narratív pillanat támogatására használt látványelem, vagy egy tényleges dinamikus szabad játékmenet funkció. Akárhogy is, a rendszer illik Kay történetéhez, aki a törvényen kívüliek életét éli. Érdekes lesz látni, hogy a nyílt világban Kay a hipertérbe ugráson kívül milyen más módon tudja majd megingatni a Birodalmat.

 

 

Star Wars Outlaws

 

 

Droid helyett „űrkutya” a Star Wars Outlaws-ban?!

 

A Star Wars-univerzumban nem ismeretlenek az aranyos kis társak, akik legtöbbször droidok. R2-D2 volt természetesen az eredeti Star Wars-társ. A folytatás trilógiája folytatta ezt a trendet BB-8-cal. A Star Wars Jedi-sorozat pedig még egy lépéssel tovább ment BD-1-gyel, aki közvetlenül segít a rajongónak.

R2-D2-hez és BB-8-hoz hasonlóan a BD-1 is egy sor sípoló és huhogó hangot használ a kommunikációhoz, és a kutyaszerű fejbillentésekkel együtt BD-1-nek ugyanolyan személyisége van, mint a többieknek, ha nem még inkább.

BD-1-nek megvan az az előnye is, hogy egy Star Wars videójátékban szerepel. Ami azt jelenti, hogy a rajongók közvetlenül kapcsolatba léphetnek vele a több mint 30 órás kaland során. Az is segít, hogy BD-1 egy hihetetlenül hasznos droid. Gyógyítja a játékost, ha kevés az élete, és a környezetet és az ellenséget vizsgálja további adatbank-bejegyzések után.

De lehet, hogy BD-1 most méltó riválisra akadt. A Star Wars Outlaws első trailerében és poszterén végig jelen van Nix, a Star Wars-univerzum legújabb hős-kísérője. A szőrös kis axolotl-szerű lény, Nix a Merqaal faj tagja. Ám a szülőbolygója nem ismert. Egy csempész társaként Nix látszólag eléggé pökhendi viselkedést alakított ki. Azonban egyértelmű, hogy nagyon is törődik a társával. Az Outlawsban Nix pontosan ez a játékos társa.

A Star Wars Outlaws játékmenetet bemutató trailerében Nixet végig lehet látni, aki folyamatosan segíti a játékos karaktert. A trailer és a Ubisoft Forward bemutatójának végén elhangzott fejlesztői kommentár alapján úgy tűnik, hogy Nix fontos része lesz a játékmenetnek. A játékos számos különböző dologra használhatja a társát. A trailerben Nixet arra utasítják, hogy elterelje az ellenség figyelmét, aktiváljon egy környezeti tárgyat, és hozzon el egy fegyvert a földről, méterekre a játékostól, miközben az tovább lövöldözik az ellenséget. Ami a puszta játékmenet gyakorlatiasságát illeti, Nix talán már most felülmúlta a BD-1-et.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu