Forza Motorsport: a mesterséges intelligencia lépést tud tartani a profikkal [VIDEO]

A Forza Motorsport 8, ami a hülye trendeket követve megszabadult a számozásától, egy korrekt gépi tanulású mesterséges intelligenciával fog rendelkezni.

 

Chris Esaki, a Forza Motorsport kreatív rendezője a legújabb havi közvetítés során mélyebb betekintést nyújtott a versenyzős játék átszabott mesterséges intelligenciájába. Két oldala van a rendszernek. Az egyik azt kezeli, hogy a gép kocsijai miképp fékeznek, adnak gázdt és kanyarodnak, a másik pedig a pályán a megfelelő ívért felelős. A Turn 10 mindkét rendszert átdolgozta, figyelembe véve a tiszta, versenyképes versenyzés elveit. Emiatt a stúdió átgondolta a Drivatar elvét. Régebben ez imitálta, hogy a barátlistánkon levő versenyzők miképp versenyeztek korábbi versenyeik során, de így a nem biztonságos versenyzők is „beszivárogtak”, íg verseny helyett roncsderbit kaptunk.

A Forza Motorsportban a felhasználók viselkedése nem, csak a festések és az autókon végzett testreszabás, továbbá a ruházat bukkan fel a Drivatar jóvoltából. A mesterséges intelligenciához a Turn 10 pedig a gépi tanulást alkalmazta, hogy csalások nélkül (ha túlzottan ellépünk tőlük, hirtelen sokkal gyorsabban vezetve utolérnek, és fordítva – ez a rubber banding), minden kombinációt (autó, annak tuningja, pálya, időjárás állapota) alkalmazva tanították a technológiát. A Forza Motorsport 7-ben a fejlesztők három versenyívet adtak a játékhoz, de itt minden kombinációra tizenkilenc van.

Összehasonlításképp a videóban a Maple Valley pályán indították útnak a mesterséges intelligenciát a két Forzában. Az új részben a gép tizenhárom másodperccel gyorsabb volt, és itt nem lesznek szkriptelt hibák, hanem őszinte bakik becsúzhatnak itt-ott. Esaki még megmutatta a gumimodellt is, amiről hallottuk már, hogy negyvennyolcszoros pontosságú, de az újdonság, hogy a régi fizika a felfüggesztésben kicsapongó viselkedést („tüskéket”) volt képes okozni, az új rendszer pedig jobb, kifinomultabb vezethetőséget fog eredményezni.

A Forza Motorsport október 10-én fog megjelenni Xbox Series-re és PC-re. Az Xbox Game Passon keresztül is elérhető lesz a megjelenésétől kezdve.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu